احمد بنا روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بدون اشاره به بودجه مورد نیاز برای اصلاح شبکه توزیع و مجموع طول شبکه توزیع آب در سطح شهر و تعداد مشترکان افزود: انشعابهای قدیم با استفاده از لولههای پلیکا اجرا و به مرور زمان به دلیل شکست و فرسودگی نفوذ آب سبب نشست زمین شده است.
وی ادامه داد: به دلیل ترکیدگی لوله و نفوذ آب ، فرورفتگی بیشتر زمین ، خرابی ساختمان ها را در پی دارد.
رییس آب و فاضلاب میبد در ادامه علت فرورفتگی زمین در بافت تاریخی مسیر راسته بازار واقع در کوچه مسجد جامع را ترکیدگی لوله آب عنوان کرد و گفت : در منطقه « بیده » هم نشست زمین باعث سقوط یک دستگاه خودرو به حفره ای ایجاد شده، در آن منظقه شده است.
چندی قبل در خیابان امام میبد هم به علت ترکیدگی لوله آب با ایجاد چاله، خسارت هایی به برخی ساختمانها وارد شد.
یک سوم مساحت شهر میبد دارای بافتهای تاریخی است.
همچنین ۲۸ تیرماه سال ۹۹ فرماندار میبد گفته بود: باید مدیریت و صرفهجویی منابع آب با همکاری همه دستگاهها مورد توجه قرار گیرد.
حسین فلاح در نشست رویداد آبی شهرستان افزود: در این ارتباط بازگشایی مسیر رودخانهها ، احداث دیوار ساحلی ، فراهم سازی ذخیره آب و هوشمند سازی رودخانهها و چاهها باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و در ادامه ملزم کردن واحدهای صنعتی به صرفه جویی آب را مورد تاکید قرار داد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد هم گفت : با وجود اینکه نمیتوان با وجود مشکلات اقتصادی مردم را در ارتباط با بحران کمبود آب نگران کرد ،با توجه به شیب کامل بحران آب در شهرستان میبد و نیز مشکلاتی که کشاورزان با آن روبرو هستند، لازم است با هدف انجام اقدامات جبران منابع آبی به این موضوع پرداخته شود.
محمد مهدی جوادیان زاده افزود: بیشترین فرونشست زمین سالانه در استان یزد نزدیک صدرآباد ۱۲ سانتیمتر است و با توجه به میزان معمولی نشست حدود سالی نیم تا یک سانتیمتر در سال این فرونشست بسیار وحشتناک است.
وی تصریح کرد : به دنبال این فرونشست ما کارکرد آبخوان را هم از دست میدهیم و آب دیگر جذب زمین نخواهد شد و باران را به شکل سیلاب خواهیم داشت.
همچنین رییس منابع آب منطقه شمالی یزد به کمترین بارندگی در این منطقه از جمله میبد و اردکان اشاره کرد و گفت: در سال آبی ۹۶-۹۷ ، ۳۱۵ میلیون متر مکعب کسری مخازن آب زیرزمینی استان بود و در سال ۹۷-۹۸ این مقدار به علت افزایش ۷۲ درصد بارندگی به ۲۶۷ مترمکعب کاهش یافت .
مصطفی وطنخواه ، مهمترین منبع آبی میبد در دشت یزد - اردکان ۱۱ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع وسعت ذکر کرد و گفت: ۲۰ درصد آن در محدوده شهر میبد قرار دارد و با توجه به این محدوده، میبد ۱۴ درصد آبخوان موجود در این دشت را دراختیار دارد.
منابع دشت یزد - اردکان شامل ۸۸ حلقه چاه کشاورزی ، ۳۰ حلقه آب شرب و ۷۱ حلقه صنعت و خدمات است که توزیع آن در این دشت ۸۵ حلقه چاه کشاورزی و ۷۰ حلقه صنعت است.
در این نشست عنوان شد که افت سطح آب های زیرزمینی فرو نشست زمین را به دنبال دارد که تهدیدی برای زیر ساخت منطقه به حساب میآید.
مرکز شهرستان ۱۰۵ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد واقع شدهاست.