ناصر حضرتی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این سند بالادستی، وضعیت موجود، توانمندی ها، ظرفیت ها و اقدامات مورد نیاز استان و ۱۷ شهرستان مختلف آذربایجان غربی را تبیین می کند و نقشه راهی برای ۲۵ تا ۳۰ سال آینده استان است.
وی از تدوین اهداف بنیادین برای استان در قالب طرح آمایش خبر داد و بیان کرد: انسجامبخشی و دستیابی به یکپارچگی عملکردی، ایفای نقش اساسی در مبادلات بینالمللی کشور، دستیابی به فرصتهای برابر توسعه در استان، شکست تله محرومیت و دستیابی به سطح مطلوبی از اقتصاد ملی و گسترش توان خودپالایی اکولوژیکی سرزمینی و تعادلبخشی زیستمحیطی در اکوسیستمهای استان این هدف های بنیادین را شامل میشود.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی ادامه داد: تلفیق سه گانه انسان، فضا و فعالیت و ساخت مدلی برای برآوردن نیازهای نسل کنونی و تامین نیازهای نسل آینده در کنار ترسیم چشم انداز مطلوب برای آذربایجان غربی از جمله مهمترین دغدغه های مطالعه آمایش استان به شمار می رود.
حضرتی با تاکید بر اینکه طرح آمایش سرزمین زیربنای توسعه منطقه ای است، اظهار داشت: آذربایجان غربی استانی با موقعیت بی نظیر جغرافیایی و ظرفیت های کشاورزی، صنایع تبدیلی، تجارت مرزی است که می توان با استفاده از این ظرفیت ها، فرصت بی نظیر توسعه را با ارتباط بهینه با کشورهای آن سوی مرز و استفاده از ظرفیت طبیعی و انسانی موجود برای آن ایجاد کرد.
وی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی از عقب ماندگی تاریخی به علت ناامنی های اوایل انقلاب و عوارض جنگ تحمیلی رنج می برد، گفت: این عوامل موجب شد تا محدودیت هایی در سرمایه گذاری دولتی و بخش خصوصی برای استان ایجاد شود که عقب افتادگی در زیرساخت های اساسی، داشتن سهم ناچیز از تولید ناخالص ملی و گیر افتادن در تله محرومیت را در پی داشت.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی افزود: مهمترین دغدغه این سازمان برنامه ریزی در راستای توسعه استان با استفاده از ظرفیت های موجود و نقاط قوت مناطق مختلف است.
حضرتی با اشاره به انجام هفتهها مطالعه میدانی در خصوص وضعیت استان در حوزههای مختلف گفت: مطالعات آمایش این استان یکی از دقیقترین و جامعترین مطالعات در سطح کشور به شمار میرود که این امر مورد اذعان مدیران سازمان برنامه و بودجه نیز قرار دارد.
وی افزود: با اجرای طرح آمایش، این استان در مقیاس فراملی به عنوان دروازه ارتباطات بینالمللی کشور و دارای نقش لجستیک، ترانزیت، بازرگانی و گردشگری و در مقیاس ملی نیز برخوردار از نقش کشاورزی نوین، معدن و فعالیتهای دانشبنیان مطرح میشود.
وی با اشاره به اینکه تله محرومیت، ایجاد تعادل سطح پایین و استمرار این وضعیت است، اظهار کرد: مهمترین مشکل استان، گرفتار شدن در این تله است که باید برنامهریزیهای لازم برای خروج از این وضعیت صورت گیرد.
وی اضافه کرد: تنها راه رهایی از این وضعیت، تخریب خلاقانه تعادل موجود و تلاش برای رسیدن به تعادل سطح بالا با استفاده از ظرفیتهای سرمایهگذاری و توسعه بخشهای مختلف اقتصادی است.
به گزارش ایرنا، سند آمایش از مهمترین اسناد بالادستی است که به همت دولت تدبیر و امید در همه استان های کشور شکل گرفته و در آستانه اجرایی شدن قرار دارد.