عبدالله یوسفی روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: انتظار می رود با تامین منابع، به پرداخت این تسهیلات سرعت داده شود.
وی افزود: تاکنون برای اجرای سه هزار و ۹۵۴ طرح کشاورزی استان، سه هزار و ۱۴۰ میلیارد ریال اعتبار از محل تسهیلات اشتغال پایدار روستایی، پرداخت شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح ها، برای پنج هزار و ۹۵۷ نفر شغل ایجاد می شود.
یوسفی اظهار داشت: درصد جذب تسهیلات روستایی و عشایری در بخش کشاورزی، ۷۴ درصد مجموع اعتبارات جذب شده خراسان شمالی را تشکیل می دهد.
وی گفت: پنج هزار و ۲۹۸ طرح بخش کشاورزی به ارزش چهار هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال برای دریافت تسهیلات روستایی و عشایری، مصوب شده است که میزان اشتغال تعهد شده با اجرای این طرح ها، هشت هزار و ۵۸۷ نفر است.
یوسفی با بیان اینکه محور توسعه خراسان شمالی، کشاورزی است، اظهار داشت: پیشران توسعه این استان، بخش کشاورزی است و در تخصیص منابع تسهیلاتی برای اشتغال پایدار روستایی هم، تاکید بر آن است که منابع با توجه به ظرفیت ها و اولویت ها تخصیص یابد.
وی خاطرنشان کرد: خراسان شمالی بیشترین نرخ سکونت روستایی را در میان استان های کشور دارد و بالاترین نرخ اشتغال بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است، به طوری که ۳۷ تا ۴۱ درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی است.
وی گفت: بر این اساس تلاش داریم تا پرداخت تسهیلات مشاغل پایدار روستایی هم به تکمیل زنجیره تولید از جمله تکمیل زنجیره تولید گوشت قرمز، زعفران و انگور سوق داده شود.
وی با اشاره به ظرفیت دامپروری در این استان گفت: طرح اصلاح نژاد دامی، در ستاد اقتصاد مقاومتی مصوب شده است و امید می رود با اجرای آن، گامی برای رونق اقتصادی منطقه برداشته شود.
خراسان شمالی با حدود سه میلیون واحد دامی، از قطب های دامپروری کشور است و ۳.۵ درصد از جمعیت دام سبک کشور در این استان نگهداری می شود.
استان خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد.