به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی خانه ملت، امیرعبدالهیان روز چهارشنبه با رودریگو دی آزردو سانتوس، سفیر برزیل در تهران دیدار و گفتگو کرد.
در ابتدای این دیدار عبداللهیان با اشاره به روابط تاریخی و دوستانه ایران و برزیل گفت: مناسبات دو کشور از سابقه مثبت و طولانی برخوردار است که این پشتوانه میتوان این مناسبات را در سطوح مختلف تقویت کند.
وی با اشاره به گروه دوستی پارلمانی ایران و برزیل در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی، نقش گروههای دوستی و دیپلماسی پارلمانی را در تسهیل مناسبات کشورها مهم خواند و تاکید کرد: گروه دوستی پارلمانی ایران و برزیل و کمیسیونهای تخصصی در مجلس شورای اسلامی از همکاری، تبادل هیات و رایزنی با همتایان خود در پارلمان برزیل استقبال میکنند.
مدیرکل امور بینالملل مجلس به سیاست مستقل و بیطرفی برزیل بر اهمیت توجه ویژه به حقوق مردم فلسطین تاکید کرد.
رودریگو د آزردو سانتوس نیز در این دیدار گفت: اشتراکات دو کشور برزیل و جمهوری اسلامی ایران، بستر مناسب و خوبی در زمینههای مختلف به ویژه پارلمانی برای ارتقای مناسبات دو کشور ایجاد کرده و میتوان از آن در راستای منافع دو ملت بهره برد.
وی همچنین، مناسبات دو کشور را عامل تحکیم روابط و پیوند برزیل و ایران دانست.
سفیر برزیل در تهران افزود: توسعه روابط با ایران برای برزیل از اهمیت فراوانی برخوردار است و ما از گسترش ارتباطات و همکاریها با ایران استقبال میکنیم.
وی در این دیدار درباره تحولات منطقه به ویژه موضوع فلسطین با امیرعبداللهیان گفت و گو و تبادل نظر کرد.
به گزارش ایرنا، پیش از این «حسین قریبی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در برزیل با «رودریگو مایا» رئیس مجلس نمایندگان برزیل دیدار و گفتوگو کرده بود.
در این ملاقات که در محل اقامتگاه رسمی رییس مجلس برگزار شد، دو طرف بر لزوم حفظ و گسترش روابط دوجانبه در همه زمینهها و نیز تعامل و نقشآفرینی مجالس دو کشور در زمینه ارتقاء و تنوعبخشی به مراودات اقتصادی دوجانبه تاکید کردند.
قریبی با اشاره به سابقه روابط دوستانه دو کشور و تاکید بر اولویت تحقق منافع متقابل در روابط ایران و برزیل، ضرورت همکاری مضاعف برای جبران آسیبهای اقتصادی در دوران پساکرونا را موضوعی جدی بین دو کشور عنوان کرد.
وی ضمن ابلاغ سلام «محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی، دعوت از همتای برزیلی برای سفر به ایران را تجدید کرد.
رودریگو مایا رییس مجلس نمایندگان برزیل هم ضمن تاکید بر اهمیت روابط دوجانبه با ایران و دیپلماسی پارلمانی دوجانبه، ارتقای مراودات تجاری دو طرف را مهم دانسته و از دعوت همتای ایرانی خود استقبال کرد.