کمیل پرناک ، با اشاره به اینکه از این تعداد خانه هلال در دست اقدام ، ۱۰ مورد در روستاهای بخش مرکزی و تعداد ۷ مورد در روستاهای بخش بندرکیاشهر راه اندازی خواهند شد افزود: تاکنون تعداد ۱۲ دوره آموزشی ( امداد و نجات ، طراحی اردوگاه ، اسکان اضطراری ) برای اعضا ، دهیاران و دبیران خانه های هلال راه اندازی شده در این شهرستان برگزار شده است.
به گفته وی ، با توجه به برگزاری این دوره های آموزشی تعداد ۴ تیم عملیاتی از مجموع داوطلبان عضویت در خانه های هلال مناطق روستایی این شهرستان تشکیل شده است.
وی بر نقش دهیاران در جهت راه اندازی خانه های هلال مناطق روستایی اشاره و خاطرنشان کرد : خانه های هلال متشکل از افراد داوطلب محلی هر منطقه است که با شرکت در دوره های آموزشی ، آمادگی لازم را برای کمک به سایر افراد در هرگونه بحران احتمالی به دست می آورند.
به گفته پرناک این افراد آموزش دیده در شرایط عادی به ارائه فعالیت های اجتماعی و بشر دوستانه در سطح روستاها می پردازند.
رییس جمعیت هلال احمر شهرستان آستانه اشرفیه به اهمیت ترویج و آموزش خدمات امداد و نجات در بین اقشار مختلف مردم اشاره و ارائه آموزش های مناسب امدادی را در کاهش ترس ، اظطراب و کاهش خسارات ناشی از وقوع حوادث موثر دانست.
بخشدار مرکزی آستانه اشرفیه بر ضرورت راه اندازی خانه های هلال روستایی در این بخش با هدف ایجاد آمادگی مردم در زمان وقوع حوادث احتمالی تاکید کرد.
محمد حسن خواه روز چهارشنبه در نشست با دهیاران این بخش اظهار داشت : راه اندازی خانه های هلال موجب پر رنگتر شدن نقش عوامل امداد و نجات شده و زمینه مشارکت های عمومی را در این خصوص افزایش می دهد.
وی با بیان اینکه با راه اندازی این مراکز در سطح روستاها ، مردم با آموزش های عمومی ( امداد و نجات ) آشنا می شوند یادآور شد: با توجه به اهمیت راه اندازی خانه های هلال در مناطق روستایی ، انتظار می رود دهیاران این بخش همکاری لازم را با جمعیت هلال شهرستان آستانه اشرفیه داشته باشند.
حسن خواه افزود: به منظور تحقق اهداف خانه های هلال در مناطق روستایی منطقه ، دهیاران افرادی را که توانایی لازم را جهت فراگیری آموزش های امداد و نجات دارند ، شناسایی و به جمعیت هلال احمر معرفی کنند.
وی تجهیز خانه های هلال روستایی را نیز ضروری عنوان و تصریح کرد: به این منظور باید از ظرفیت خیرین استفاده شود ، ضمن آنکه توسعه فعالیت چنین مراکزی نیازمند فرهنگ سازی مناسب در بین عموم مردم است.
بخش مرکزی آستانه اشرفیه با داشتن ۷۱ روستا دارای ۵۸ دهیاری مصوب و حدود ۴۴ هزار نفر جمعیت است.
این شهرستان با داشتن دو بخش مرکزی و بندرکیاشهر دارای ۱۰۵ روستا و حدود ۱۰۸ هزار نفر جمعیت در شرق استان گیلان واقع شده است.