جمال صالحی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه آهنگ خرید گندم در استان به یک هزار و ۶۶۱ تُن رسیده است، اظهار داشت: از ابتدای فصل خرید گندم (یکم تیرماه) تاکنون ۷۴۳ هزار و ۴۱۱ تُن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان استان خریداری شده است.
وی اضافه کرد: بیشترین میزان گندم خریداری شده مربوط به شهرستانهای بیجار با ۲۰ا هزار و ۷۵۶ تُن، قروه با ۱۳۵ هزار و ۱۳۳ تُن، دهگلان با ۱۲۷ هزار و ۷۴۳ تُن و دیواندره با ۱۱۳ هزار و ۲۵۴ تُن بوده و در سقز ۱۰۲ هزار و ۷۸۵ تُن، کامیاران ۴۲ هزار و ۳۳ تُن، سنندج ۱۶ هزار و ۹۱۹ تُن، بانه یک هزار و ۴۱۰ تُن، مریوان یک هزار و ۳۲۴ تُن و سروآباد یک هزار و ۵۱ تُن گندم خریده شده است.
نماینده شرکت بازرگانی دولتی کردستان میزان رشد خرید گندم در سال زراعی جاری را نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته ۳.۷۵ درصد اعلام کرد و یادآور شد: حدود ۲۷ هزار تُن امسال نسبت به سال گذشته گندم بیشتری در استان خریداری شده است.
وی با بیان اینکه این میزان گندم خریداری شده در استان توسط ۵۲ هزار و ۹۷۲ نفر کشاورز و در قالب ۱۷۱ هزار و ۸۷۳ محموله تحویل مراکز خرید داده شده است، افزود: تاکنون ۲۶۱ هزار و ۳۱۶ تُن گندم مازاد برنیاز از این استان به ۱۰ استان دیگر کشور حمل شده است.
صالحی با اشاره به اینکه تا ۱۶ مرداد امسال با گندمکاران استان بابت خرید تضمینی گندم تسویه حساب شده است، تاکید کرد: ۱۳ هزار و ۷۳۵ میلیارد و ۶۰۳ میلیون و ۲۸۰ هزار و ۴۱۹ ریال تاکنون از این بابت به حساب گندمکاران استان واریز شده است.
استان کردستان دارای ۲۸ میلیون هکتار با یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جمعیت است که تنوع آب و هوایی آن باعث شده یکی از استانهای موفق در حوزه کشاورزی باشد.
این استان دارای یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم حدود ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی حدود ۱۲ درصد بوده و دارای حدود ۲ میلیون و ۲۱۰ هزار رأس دام سبک (گوسفند و بز) و ۲۰۰ هزار رأس دام سنگین (گاو و گوساله)، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۱۱۶ هزار کندوی زنبور عسل است.
جمعیت بهره بردار کشاورزی کردستان دارای ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تُن محصولات کشاورزی تولید میکنند که ۳۲۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی نیز مربوط به بخش زراعت است.
تولید سالانه محصولات کشاورزی کردستان نزدیک به دو میلیون تن است که بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن آن شامل انواع محصولات زراعی و بقیه باغی است.