اسلام‌آباد - ایرنا - دولت پاکستان قرار است تا پنج روز دیگر (۷ سپتامبر) نحوه گشایش مجدد مدارس و دانشگاه‌های این کشور را با توجه به کاهش نرخ ابتلا به ویروس کرونا اعلام کند.

دولت پاکستان که شمار بیماران کرونایی در این کشور از ۲۹۶ هزار نفر عبور کرده است، از ادامه روند کاهش نسبی نرخ ابتلا به این ویروس خبر می‌دهد، این درحالی است که مقامات پاکستانی ضمن تاکید بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی و ادامه محدودیت‌های هدفمند، تصمیم گرفتند مدارس و دانشگاه‌های این کشور را از واسط شهریور ماه امسال بازگشایی کنند.

هجدهم اردیبهشت ماه امسال دولت پاکستان به رغم کاهش محدودیت‌های کرونایی، تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها را برای دوماه دیگر تمدید کرد. 

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، «شفقت محمود» وزیر آموزش و پرورش پاکستان روزهای اخیر اعلام کرد که این وزارتخانه منتظر پیشنهادات ستاد ملی مبارزه و مدیریت کرونا (NCOC) است تا بتواند تکلیف گشایش مدارس و دانشگاه‌ها را مشخص کند.

وی افزود: تا ۱۷ شهریورماه تکلیف مراکز آموزشی تمام مقاطع تحصیلی از جمله دانشگاه‌ها پاکستان مشخص می‌شود در عین حال هیچ تصمیمی بدون رایزنی و مشورت با وزارت بهداشت اتخاذ نخواهد شد.

وزیر آموزش و پرورش پاکستان گفت: مشتاق به بازگشایی مدارس و دانشگاه‌های کشور تا ۲۵ شهریورماه (۱۵ سپتامبر) هستیم، در همین زمینه با وزیرای آموزش و پرورش دولت‌های ایالتی در تماس می‌باشیم و امیدواریم تا ۲۵ شهریورماه به یک راهکار مشترک برسیم.

دولت پاکستان در عین حال از مراکز آموزشی دولتی و خصوصی از جمله دانشگاه‌ها خواسته تا ۲۰ در شهریه دانش آموزان و دانشجویان تخفیف دهد و در صورت عدم اجرای این دستورالعمل، با مراکز متخلف به شدت برخورد خواهد شد.

گفته می‌شود در صورت تصمیم نهایی برای بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها در پاکستان این طرح به صورت مرحله وار از کلاس‌های بزرگ تا کوچک به اجرا گذاشته می‌شود.

براساس این طرح پیشنهادی که رسانه‌های پاکستان آن را گزارش دادند، دانشگاه‌ها در مرحله اول بازگشایی می‌شوند و به ترتیب دانشکده، دبیرستان و مدارس ابتدایی باز می‌شوند.

کمیته امنیت ملی پاکستان روز ۲۳ اسفندماه سال گذشته در واکنش به افزایش خطر شیوع ویروس کرونا در این کشور ضمن اعلام بستن مرزهای زمینی با کشورهای همسایه، تمامی مدارس مقاطع مختلف تحصیلی و دانشگاه‌ها، جلسات پارلمان و رژه‌های نظامی را تعطیل کرد.

مقامات پاکستانی علل کاهش نسبی سرعت گسترش کرونا را عکس العمل به موقع برای شناسایی مناطق که میزان ابتلا به کرونا در آن بخش‌ها بیشتر گزارش شده، اعمال قرنطینه و محدودیت‌های نقطه‌ای و هدفمند، شناسایی مبتلایان به ویروس کرونا و افرادی که طی مدت خاصی با بیماران در تماس بودند، اعلام کرده‌اند.