به گزارش ایرنا، سروزیر اسکاتلند وعده داد که این لایحه تا پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی سال آینده منتشر خواهد شد. با این حال احزاب سیاسی مخالف، حزب حاکم ملی اسکاتلند را متهم کردهاند که قصد دارد از این لایحه برای تبلیغ در کارزارهای تبلیغاتی و جلب آرای بیشتر بهره برداری کند.
دولت محلی اسکاتلند امیدوار بود که همه پرسی جدایی از انگلیس را پیش از تحقق برگزیت برگزار کند، اما دولت لندن با استناد به نتیجه همهپرسی سال ۲۰۱۳میلادی، با این درخواست مخالفت کرد.
استرجن پس از خروج رسمی انگلیس از اتحادیه در بهمن ماه گذشته، دوباره ساز جدایی اسکاتلند از لندن را کوک و اعلام کرد که همه پرسی اواسط سال ۲۰۲۰ برگزار میشود. اما اینبار فراگیری ویروس کرونا مانع پیشبرد اهداف وی در این زمینه شد.
او اینک وعده داده که در صورت پیروزی حزبش در انتخابات پارلمانی سال آینده، اسکاتلند را به یک کشور مستقل تبدیل خواهد کرد. سروزیر اسکاتلند عنوان کرد که اگر پارلمان با لایحه او درباره برگزاری همه پرسی مجدد موافقت کند، دولت لندن بهانهای برای مخالفت نخواهد داشت.
وی دیروز (سهشنبه) در جریان کنفرانس خبری در شهر ادینبرو تصریح کرد: برگزیت و نحوه اجرای آن تا حد زیادی پشتوانه لازم برای استقلال اسکاتلند را ایجاد کرده و مردم این منطقه بتوانند آینده کشور را شکل دهند.
در همین حال «داگلاس راس» رهبر حزب محافظهکار اسکاتلند با تاکید بر ضرورت حرکت به سمت جلو و خروج از بحران برگزیت تصریح کرد که بازگشت به اختلافات گذشته گامی اشتباه خواهد بود.
«ایان موری» وزیر امور اسکاتلند در دولت سایه هم تصمیم استرجن را ناشی از بی مسئولیتی وی خواند و افزود این مساله نشان میدهد اولویت حزب ملی اسکاتلند، ایجاد شکاف در انگلیس است.
اولین همهپرسی استقلال اسکاتلند روز ۱۸ سپتامبر ۲۰۱۴میلادی (۲۷ شهریور ۱۳۹۳) برگزار شد که در جریان آن ۵۵ درصد از رأیدهندگان به ماندن در انگلیس و ۴۵ درصد به ترک انگلیس رأی دادند.
حامیان برگزاری همهپرسی مجدد در مورد حق تعیین سرنوشت اسکاتلند معتقدند که رأی انگلیسیها به خروج از اتحادیه اروپا، اوضاع را تغییر داده و این منطقه مایل است که در اتحادیه اروپا باقی بماند.
اسکاتهای جدایی طلب تا پیش از بحران کرونا، چندین تظاهرات اعتراضی با حضور دهها هزار شرکتکننده برگزار کرده و فریاد استقلال طلبی سر دادهاند.