ارومیه- ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: گفت و گوهایی در زمینه خرید حمایتی سیب صنعتی و گوجه‌فرنگی استان با وزارت جهاد کشاورزی انجام شده و به‌طور جدی پیگیری می‌شود.

رسول جلیلی شامگاه روز چهارشنبه در جلسه شورای راهبردی بخش کشاورزی استان اظهار داشت: مقرر شده که  این استان جزو استان‌هایی باشد که خرید حمایتی گوجه فرنگی در آن همراه با استان‌های فارس، کرمانشاه و کردستان انجام شود.

وی ادامه داد: طبق جلسه‌های برگزار شده، مقرر شده هر کیلوگرم گوجه فرنگی به قیمت هزار تومان به صورت حمایتی توسط تعاون روستایی خریداری شود در حالی که هم‌اکنون قیمت این محصول برای تحویل به کارخانه‌ها ۸۵۰ تومان است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی اضافه کرد: هم‌اکنون قیمت هر کیلوگرم رب گوجه فرنگی ۱۵ هزار تومان برآورد شده است که با توجه به قیمت خرید گوجه‌فرنگی بسیار مقرون به صرفه برای کارخانه‌هاست.

جلیلی ادامه داد: ۸۰ مجوز برای مراکز بهداشتی خرید سیب صنعتی در استان صادر شده است که ۳۵ مرکز در ارومیه و مابقی در شهرستان‌ها مستقر است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: سازمان تعاون روستایی، سردخانه‌ها و بخش خصوصی امسال مشارکت مطلوبی در زمینه خریداری سیب صنعتی دارند تا این محصول به نحو رضایت بخش ساماندهی و مدیریت شود.

وی اضافه کرد: لازم است تا کارخانه‌ها نیز مکان‌های در نظرگرفته شده خود را برای خریداری سیب به سازمان جهاد کشاورزی استان اعلام کنند.

وی با اشاره به افزایش سرمایه صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان بیان کرد: مذاکراتی در این زمینه انجام شده است تا میزان اعتبار این صندوق افزایش پیدا کند.

جلیلی با اشاره به افزایش پنج میلیارد تومانی سرمایه صندوق در سال های ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ افزود: سعی می‌شود از محل کمک‌های فنی و اعتباری استان این افزایش سرمایه انجام شود.

به گزارش ایرنا آذربایجان‌غربی دارای بیش از ۸۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که به صورت دیم و آبی کشت می‌شود؛ ۲۳۰ هزار بهره‌بردار در این استان در زمینه کشاورزی فعالیت دارند و سالانه ۶ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در این استان تولید و روانه بازار می‌شود.

طبق پیش‌بینی‌های انجام شده امسال تولید سیب در استان بیش از یک میلیون تن خواهد بود که ۳۰۰ هزار تن آن سیب صنعتی است.

گوجه‌فرنگی نیز که یکی از محصولات مهم تولیدی در آذربایجان‌غربی است علاوه بر مصرف داخلی به صورت تازه‌خوری پس از فرآوری در کارخانه‌های استان به صورت رب و سس به خارج از استان و حتی کشورهای همسایه از جمله عراق، ترکیه و آذربایجان صادر می‌شود.