استان‌ها - ایرنا - حرکت قطار پویش «هر هفته الف - ب ایران» در هجدهمین هفته خود در سال جاری روز پنجشنبه به استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی و کرمانشاه رسید و چراغ صنعت آب و برق را در این مناطق روشن کرد.

به گزارش ایرنا، امروز به صورت ویدئو کنفرانس با حضور حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی واحد دوم ۳۱۰ مگاواتی بخش گاز نیروگاه سیکل ترکیبی دالاهو و سد «کلقان چای» در شهرستان بستان‌آباد آذربایجان شرقی با حجم مخزن ۲۱ میلیون مترمکعب به بهره برداری رسید.

افتتاح دو نیروگاه خورشیدی ۰.۲ مگاواتی و خورشیدی ۱.۵ مگاواتی به همراه پست ۲۳۰ کیلولت آرتا در استان اردبیل از دیگر افتتاح های مهم امروز بود که جمع سرمایه‌گذاری طرح‌های امروز ۳۲۴۵ میلیارد تومان برآورد شده است.

وزیر نیرو در آیین بهره‌برداری از این پنج طرح با ارایه  گزارشی از عملکرد صنعت آب و برق در دولت تدبیر و امید اظهار داشت: در این دولت سالانه ۴۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در صنعت برق انجام شده و سال آینده گزارش خواهیم داد که در ۸ سال دولت تدبیر و امید علاوه بر مدیریت مصرف، هر سال ۲۵۰۰ مگاوات ظرفیت جدید به مدار بهره‌برداری اضافه شده است.

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری نیز در این آیین با قدردانی از تلاش وزارت نیرو و مجموعه دولت در حوزه آب و انرژی اظهار داشت: تا پایان دولت دوازدهم ۲۰هزار مگاوات به ظرفیت برق کشور افزوده می‌شود.

وی با بیان اینکه ایران از لحاظ برخورداری مردم از آب و برق با کشورهای پیشرفته قابل قیاس است، گفت: ۱۰۰ درصد مردم ساکن در شهرها و نزدیک ۹۹ درصد ساکنان روستاها از نعمت برق برخوردارند.

آنطور که «همایون حائری» معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در این مراسم اعلام کرد،با افتتاح‌های امروز ظرفیت نیروگاه‌های کل کشور به ۸۴ هزار مگاوات رسید و قرار است تا پایان امسال بیش از ۲ هزار مگاوات واحدهای تولید برق حرارتی وارد مدار شود.



نیروگاه سیکل ترکیبی دالاهو

واحد ۳۱۰ مگاواتی بخش گاز نیروگاه سیکل ترکیبی دالاهو با سرمایه‌گذاری بیش از ۱۰۹ میلیون یورو با هدف توسعه تولید برق در غرب کشور، پاسخگویی به رشد مصرف در منطقه و صادرات برق به کشورهای همسایه، پروژه ساخت نیروگاه سیکل ‌ترکیبی کلاس اف دالاهو با راندمان ۵۶ درصد احداث شده است.

نیروگاه سیکل ترکیبی دالاهو شامل ۲ واحد گازی ۳۱۰ مگاواتی و یک واحد بخار ۲۹۳ مگاواتی در مجموع به ظرفیت ۹۱۳ مگاوات است که امروز دومین واحد گازی آن به بهره برداری رسید و قرار است واحد بخار نیز در بهار سال آینده وارد مدار شود.

اجرای پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی دالاهو اشتغال‌زایی مستقیم ۵۰۰ نفر و غیرمستقیم پنج هزار نفر را به همراه خواهد داشت و ۹۰ درصد از کل اشتغال نیروگاه سهم شاغلان بومی منطقه خواهد بود.نیروگاه سیکل ترکیبی دالاهو با سرمایه‌گذاری شرکت فراب در کیلومتر ۶۰ جاده کرمانشاه به اسلام‌آباد در حال احداث است.

هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه با اشاره به افتتاح سه طرح بزرگ این استان در ۶۰ روز گذشته، از رئیس جمهوری درخواست کرد که از اعطای تسهیلات به سرمایه‌گذاران برای احداث نیروگاه برق در کرمانشاه حمایت کند.



تامین آب شرب سه شهرستان با سد کلقان چای

سد مخزنی خاکی «کلقان چای» بستان‌آباد با حجم ۲۱ میلیون مترمکعب، ارتفاع سد ۶۵ متر و طول تاج آن ۵۲۰ متر است و در ردیف سدهای بزرگ آذربایجان شرقی محسوب می شود و هدف از اجرای آن تامین آب شرب شهرستان های چاراویماق، هشترود و بستان آباد و نیازهای صنعتی شهرستان بستان آباد، کنترل سیلاب‌های فصلی و جلوگیری از هدررفت آب‌های سطحی بوده است.

با بهره برداری از این سد بیش از ۹۰ روستای منطقه از منابع آبی سد استفاده خواهند کرد زیرا حجم آب ورودی رودخانه کلقان به این سد، ۴۰ میلیون مترمکعب در سال است و آب ذخیره‌شده در پشت سد، برای تأمین آب شرب و آب مورد نیاز در بخش صنعت و کشاورزی استفاده خواهد شد.

تاکنون در آذربایجان شرقی ۱۰ سد بزرگ با ظرفیت ۵۹۰ میلیون مترمکعب به بهره برداری رسیده و ۱۴۰ مخزن و تأسیسات آبی نیز در این استان وجود دارد.

سد کلقان چای یکصد و هشتاد و هشتمین سد ملی کشور  و چهل و چهارمین سد افتتاح شده در دولت تدبیر و امید به شمار می رود.

محمدرضا پورمحمدی استاندار آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه سدهای شهید مدنی، گردیان و شهریار در این استان بین ۹۵ تا ۹۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارند که کمبود اعتبار مانع از بهره‌برداری کامل از این طرح‌ها شده است، از رییس جمهوری وعده تامین اعتبار این طرح‌ها را گرفت تا این سدهای بزرگ تا پایان دولت به بهره برداری برسند.
 

افتتاح دو نیروگاه خورشیدی در اردبیل

سه پروژه تولید انرژی برق شامل پست ۲۳۰ کیلوولت آرتا و خطوط ارتباطی آن و ۲ نیروگاه خورشیدی روز پنجشنبه از طریق ویدئو کنفرانس با حضورحجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در استان اردبیل به بهره‌بردای رسید.

برای اجرای این پروژه‌ها که عملیات اجرایی آنها در سال‌های ۹۴ و ۹۸ آغاز شده  ۲۱۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان هزینه شده  و با افتتاح آنها برای ۷۰ نفر فرصت اشتغال مستقیم فراهم شده‌است.

یکی از طرح‌های بخش انرژی های تجدیدپذیر، بهره‌برداری از نیروگاه خورشیدی ۰.۲ مگاواتی با تولید تجمعی  ۳۲۶ هزار کیلووات ساعت است که با افتتاح آن، سالانه معادل ۰.۱۱ میلیون مترمکعب در مصرف گاز طبیعی صرفه‌جویی و از انتشار گاز دی اکسید کربن معادل ۲۷۴ تن در سال جلوگیری می‌کند.

 اکبر بهنامجو استاندار اردبیل در این مراسم وعده داد بزرگترین کارخانه‌ تولید پنل خورشیدی کشور تا اوایل سال آینده در این استان به بهره‌برداری برسد. این کارخانه با سرمایه‌گذرای یک هزار میلیارد تومانی بخش خصوصی در حال احداث است.