بجنورد- ایرنا- معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: از مجموع ۱۲۰ موسسه آموزش عالی وابسته به این وزارتخانه در کشور، ۹۰ موسسه ساماندهی می‌شود.

غلامحسین رحیمی شعرباف روز پنجشبه در گفت و گو با خبرنگاران در محل پارک و علم و فناوری خراسان شمالی اظهار داشت: این ۹۰ موسسه به ۴۵ موسسه تبدیل می شود و فعالیت هیچیک از این موسسات حذف و یا متوقف نمی شود و کارمندان و اعضای هیات های علمی آنها بازآرایی ساختاری خواهند شد.  

صندلی های خالی دانشگاهی

وی از وجود یک میلیون و ۲۰۰ صندلی خالی در دانشگاه های کشور خبر داد و افرود: توزیع این صندلی ها در دانشگاه های مختلف متفاوت است.

معاون وزیر علوم خاطرنشان کرد: توزیع صندلی های خالی در دانشگاه ها یکنواخت نیست اما به علت نبود داوطلب برای برخی دانشگاه ها و رشته های دانشگاهی این اتفاق روی داده است و دانشگاه های غیردولتی با کاهش شدیدتر دانشجو مواجه شده اند به طوری که به یکسوم ظرفیت خود رسیده اند.

وی افزود: با توجه به رشد کمی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و افزایش افزون بر نیاز دانشجو در کشور، وزارت علوم از سال ۹۵ تا کنون مجوزی برای توسعه کمی دانشگاه ها نداده است.

رحیمی شعرباف با مقایسه تعداد دانشجویان در سال ۹۲ و اکنون گفت: چهار میلیون و ۸۰۰ هزار دانشجو در سال ۹۲ در دانشگاه های کشور تحصیل می کردند که اکنون این رقم به سه میلیون و ۴۰۰ هزار دانشجو رسیده است.

رشد شدید علمی

معاون وزیر علوم با بیان اینکه کشور در همین مقطع از نظر کیفیت علمی رشد بسیار خوبی داشته است، افزود: البته بار این رشد علمی بر دوش دانشگاه هایی بود که در توسعه کیفی کشور نقش بیشتری داشتند.

وی یکی از زیرطرح های آمایش آموزش عالی را ساماندهی دانشگاه های کشور بیان کرد و افزود: ساز و کارهای این ساماندهی به استان ها ابلاغ شده و تا چهار ماه دیگر اجرای آن در تمام استان ها آغاز می شود.

وی با اشاره به فعالیت ۴۳ پارک علم و فناوری در کشور، گفت: برای هر استان ایجاد و فعال سازی یک پارک علم و فناوری در نظر گرفته شده است و در شهرستان های بزرگ هر استان نیز می توان پردیس علم و فناوری ایجاد کرد.

رحیمی شعرباف افزود: ۶ هزار شرکت دانش بنیان در کشور داریم که البته شمار آن نسبت به نیاز کشور اندک است و باید در برنامه ای عملی به ایجاد شرکت های دانش بنیان روی بیاوریم.

وی پارک علم و فناوری خراسان شمالی را پارکی رو به رشد دانست و افزود: اقدامات خوبی در این پارک انجام شده است اما برای رسیدن به نقطه مطلوب تلاش بیشتری لازم است.  

خراسان شمالی، دومین استان در ساماندهی دانشگاهها

معاون وزیر علوم از خراسان شمالی به عنوان دومین استانی یاد کرد که در آن طرح ساماندهی موسسات آموزش عالی و دانشگاه ها ابلاغ شده است.

وی در مورد وضعیت آموزش عالی در این استان نیز گفت: آموزش عالی خراسان شمالی در مرتبه کیفی خوبی نیست.

رحیمی شعرباف افزود: تعدد و رشد کمی دانشگاه ها و موسسات اموزش عالی در این استان موجب شده تا اعتبارات اندک این بخش تجمیع نشود و به همین دلیل هنوز در این استان تحصیلات تکمیلی در دوره های دکترا ایجاد نشده است.

وی افزود: در این استان اکنون هیچ گروهی در دانشگاه ها دارای استادتمام نیست در حالی که داشتن استادتمام از حداقل داشته های دانشگاه ها است.

وی با بیان اینکه در خراسان شمالی یک دانشگاه جامع دولتی و حضوری با استانداردهای کیفی شکل خواهد گرفت، افزود: مجتمع آموزش عالی اسفراین به عنوان پردیس فنی و شیروان به عنوان پردیس کشاورزی باقی خواهند ماند و یک پردیس فنی با توجه به ظرفیت های استان در دانشگاه بجنورد شکل می گیرد و دوره های دکترا و پسادکترا در آن ایجاد خواهند شد.

وی با بیان اینکه هنوز تصمیمی برای دانشگاه تک جنسیتی کوثر بجنورد گرفته نشده است، اظهار داشت: وضعیت این دانشگاه در خراسان شمالی در دست بررسی است.