دکتر ابراهیم قادری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به گسترش و همهگیری بیماری کرونا در جهان، در حال حاضر تمام گروههای سنی از جمله کودکان در معرض خطر هستند.
وی با بیان اینکه تاکنون درمان قطعی و مشخصی برای بیماری کرونا گزارش نشده است، افزود: تا پیدا شدن درمان قطعی برای مهار این ویروس باید شرایط زندگی را با آن تطبیق دهیم و موازین بهداشتی را در همه اماکن رعایت کنیم.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: نگرانی و اضطراب والدین به فرزندان منتقل میشود و به همین خاطر در این شرایط والدین باید بیشتر به آنان گوش دهند و به سوالاتشان پاسخ داده و از ارائه آمار و ارقام مبتلایان و یا مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا خودداری کنند.
قادری با بیان اینکه مشورت کردن والدین، معلمین و پرسنل بهداشتی درمانی در خصوص اضطرابی که دانش آموزان نسبت به بیماری کرونا دارند میتواند آرامش بیشتری به آنها القا کند، یادآور شد: برای کاهش اضطراب به کودکان بگویید که در صورت ابتلا به این بیماری آنها خفیفتر دچار میشوند اما پروتکلهای بهداشتی را باید جدی بگیرند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تاکید کرد: در همه گیرشدن بیماریهای واگیردار، کودکان بخاطر از دست دادن والدین و تنها شدن میترسند و به همین خاطر کاهش اضطراب و دادن احساس امنیت توسط والدین خیلی مهم است.
قادری به نحوه آماده سازی دانش آموزان هنگام رفتن و بازگشت از مدرسه با توجه به شرایط کرونا اشاره کرد و گفت: دانش آموزان هنگام رفتن به مدرسه، شستن دست با آب و صابون، استفاده از ماسک، اجتناب از دست کاری مکرر ماسک و لمس مکرر سطوح را جدی بگیرند.
وی رعایت فاصله فیزیکی را با دوستان، خودداری از دست زدن به چشم ها، بینی و دهان خود را از دیگر موارد و هشدارهای جدی اعلام کرد و افزود: اگر سرفه و یا عطسه دارید با دستمال کاغذی و یا داخل آرنج زود جلوی دهان و بینی خود را بگیرید و بعد دستمال کاغذی را داخل سطل زباله درب دار بیندازید.
قادری اظهار داشت: والدین باید هنگام بازگشت از مدرسه، آویزان کردن لباس ها در محلی غیر از محل سایر لباسها، شستن دستها با آب و صابون و در صورت امکان شستن صورت با آب و صابون و دور انداختن ماسک را به دانشآموزان آموزش دهند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه برای تشویق کودکان جهت استفاده از ماسک، ماسکهای پارچهای با رنگهای زیبا و دلخواه تهیه کنید، اضافه کرد: در صورت امکان بصورت عملی رعایت فاصله فیزیکی حداقل ۱۵۰ سانتیمتر رو با کودکان را تمرین کنید.
وی یادآور شد: برای پیشگیری از ابتلای پدربزرگ و مادربزرگ ها به بیماری کرونا و سایر افراد میانسال ضرورت دارد کودکان تماس کمتری با آنها داشته باشند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه رعایت اصول بهداشتی توسط همگان ضروری است به وضعیت بیماری کرونا در استان گریزی زد و گفت: در شهرستان بیجار وضعیت قرمز، قروه نارنجی و دیگر نقاط استان از لحاظ کرونا زرد هستند.