دکتر طوس کیانی روز پنجشنبه در تشریح این خبر اظهار داشت: تاکنون ۲۱۰ واحد پلاسما توسط بهبودیافتگان کرونایی در استان اهدا شده و آمار اهدای پلاسما در دهه نخست محرم رو به افزایش بوده است.
وی با بیان اینکه همدان از نظر اهدای پلاسما جزء استانهای موفق کشور است اضافه کرد: بهبودیافتگان کرونا یک ماه پس از بهبودی و در صورتیکه مبتلا به بیماریهای خاص و زمینهای نباشند و سن آنها بین ۱۸ تا ۶۰ سال باشد میتوانند برای اهدای پلاسما اقدام کنند.
مسوول بیماریهای معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان ابراز امیدواری کرد با فرهنگ سازی اهدا پلاسما، افراد بیشتری نسبت به این کار خداپسندانه اقدام کنند.
بر اساس استانداردهای جهانی بهبودیافتگان کرونا تقریبا ۲۸ روز بعد از بهبودی کامل و نداشتن علایم و با توجه به شرایط بالینی میتوانند خون یا پلاسمای خود را اهدا کنند.
از آنها ۵۰۰ سی سی پلاسما گرفته میشود و پلاسمای اهدایی آنها منجمد و بعد از غربالگری و تست سلامت ذخیره و به مراکز درمانی که درخواست کننده این پلاسما برای درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا باشند، ارسال میشود.
همه بهبود یافتهها شرایط اهدای پلاسما را ندارند مثلا برخی از مبتلایان به کرونا که بهبود یافتهاند اگر دارای فشار خون، دیابت کنترل نشده یا برخی بیماریهای دیگر زمینه ای نیز باشند، شرایط اهدای پلاسما را ندارند.