چابهار- ایرنا- نماینده مردم حوزه انتخابیه چابهار در مجلس شورای اسلامی گفت: اجرای طرحهای آبخیزداری از هدر رفت میلیاردها مترمکعب آب از شهرستان چابهار جلوگیری و موجب توسعه کشاورزی، دامداری، ایجاد اشتغال و افزایش ذخیره سفره‌های زیرزمینی می‌شود.

به گزارش ایرنا معین‌الدین سعیدی که روز پنجشنبه به همراه هشت نماینده عضو فراکسیون محرومیت زدایی و جهادی مجلس شورای اسلامی در جمع مردم شهرستان قصرقند حضور یافته بود، اظهار داشت: سالانه میلیاردها مترمکعب آب بدون هیچگونه استفاده ای و بجا گذاشتن خسارتها به منازل مسکونی و اراضی کشاورزی مردم حوزه انتخابیه چابهار به دریا می ریزد.

وی تصریح کرد: چنانچه از پیشروی گرگروها(فرسایش خندقی خاک) در دشتیاری و عورکی و پیرسهراب جلوگیری نشود خاک حاصلخیز از بین خواهد رفت و صدها روستا نیز با هزاران نفر جمعیت ساکن در آنها مورد تهدید سیل قرار می گیرند.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: لایروبی رودخانه های کاجو و باهوکلات محدوده پیرسهراب، تلنگ و دشتیاری، هوتک‌ها، بندسارها، اجرای طرح های آبخیزداری، آبرسانی به تمامی روستاها، ساخت راه قصرقند به کاجو و تلنگ ضروری است.

نماینده مردم چابهار، کنارک، نیکشهر، قصرقند و دشتیاری در مجلس شورای اسلامی افزود: در حوزه راه کم کاریهای تاریخی صورت گرفته بطوریکه با گذشت سالیان متمادی هنوز بخش تلنگ راه ارتباطی مستقیم به مرکز شهرستان قصرقند ندارد و حدود ۲۰ هزار نفر از اهالی برای کوچکترین کار اداری به ناچار با عبور از چهار شهرستان و مسافت ۳۵۰ کیلومتر به ادارات شهر قصرقند دسترسی پیدا می کنند.

وی از خدمات و تلاش های تمام مسوولان برای پیگیری و حل مشکلات مردم قدردانی کرد و گفت: کم کاری وزارت نیرو در آبرسانی به روستاهای جنوب سیستان وبلوچستان کاملا مشهود و بعد از سالها شاهد پایین ترین شاخص ها در این حوزه هستیم و همچنان ۸۱ درصد مردم از آب آشامیدنی محروم هستند.

نماینده مردم شهرستانهای چابهار، نیکشهر، کنارک، قصرقند ودشتیاری در مجلس شورای اسلامی گفت: در راستای وظایف نظارتی مجلس شورای اسلامی و برای شنیدن بدون واسطه حرف ها و مشکلات مردم مناطق مختلف کشور، جمعی از نمایندگان مجلس از برخی مناطق چابهار، قصرقند و دشتیاری دیدن کردند.

سعیدی ادامه داد: راه بیش از ۴۰ روستا در منطقه کاجو قصرقند از چندماه پیش به دلیل بارندگی ها بسته و مردم با مشکلات زیادی مواجه بودند که نیاز است هر چه سریعتر اعتبار لازم تخصیص پیدا کند.

راه دسترسی به این روستاها از بستر رودخانه کاجو می گذرد که با هر بارندگی و طغیان رودخانه راه آنها بسته شده و تا قطع کامل جریان آب باز نمی شود.