فریدون همتی روز جمعه در نشست بررسی پروژه های طرح توسعه پایدار جزیره هرمز، اظهار داشت: با توجه به پیگیری های به عمل آمده، مشکلات بیشتر طرح های سرمایه گذاری در جزیره هرمز رفع شده است.
وی ادامه داد: در نتیجه اقدام های صورت گرفته در جزیره هرمز در سالهای اخیر ، شاهد افزایش ورود گردشگران به این جزیره و تاثیرگذاری خوب این موضوع در اشتغال مردم هرمز بوده ایم و تحولات خوبی در این جزیره در حال رقم خوردن است.
وی افزود: مشاور بنیاد برکت هفته آینده گزارشی از وضعیت پروژه های اولویت اول طرح پیشرفت و آبادانی جزیره هرمـز و همچنین برنامه اجرای پروژه های اولویت دوم و سوم با هماهنگی دستگاه های اجرایی را تهیه و ارائه نماید.
همتی تصریح کرد: پروژه تکمیل ایستگاه پمپاژ و مخزن دو هزار متر مکعبی هرمز و همچنین پروژه توسعه شبکه جمع آوری فاضلاب در این جزیره باید هفته آینده آغاز شود.
استاندار هرمزگان گفت: با توجه به هماهنگی های به عمل آمده با شرکت پخش فرآورده های نفتی استان در خصـوص تـامین و انتقـال سـوخت نیروگـاه تازه تاسیس برق در جزیره هرمز، موضوع لزوم ایجاد تاسیسات ذخیره سازی مناسب سوخت توسط سـرمایه گـذار طرح و در مدت یک هفته در جلسه ای با حضور سرمایه گذار ابلاغ و تعیین تکلیف شود.
وی بیان داشت: جهت نظارت مستمر و تسریع در عملیات اجرایی مرمت قلعه تاریخی پرتغالی ها در جزیره هرمز، نامهای به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ارسال شود.
همتی گفت: احداث دیواره حفاظتی اطراف قلعه پرتغالی ها، ساماندهی بازارچه و غرفه های صنایع دستی مقابل قلعه و ساماندهی کوچه ها و سنگ فرش معابر تحت نظارت اداره کل هماهنگی امور توسعه جزایر پس از ارائه طرح و برآورد دقیق مالی با همکاری بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و بخشداری هرمز اجرایی شود.
استاندار هرمزگان خاطرنشان کرد: با توجه به تهیه طرح جامع بندر چند منظوره هرمز توسط اداره کل بنادر و دریانوردی، پایانه گردشگری بندر هرمز بـر اساس جانمایی، احداث شود.
همتی ابراز داشت:مردم هرمز میتوانند مشارکت بیشتری در راستای اجرای طرحهای توسعهای در این جزیره داشته باشند که از جمله آن ایجاد بوم گردی ها جهت افزایش ماندگاری و حضور گردشگران در جزیره هرمز است.
استاندار هرمزگان تصریح کرد: با توجه به اعلام آمادگی صنایع غرب بندرعباس جهت راه اندازی مجموعه های رفاهی و گردشگری در جزیره هرمز، در مدت یک هفته با هماهنگی مشاور بنیاد برکت یک پهنه مناسب برای این منظور شناسایی و معرفی شود.
وی خاطرنشان کرد: ارائه آموزش های لازم در راستای ارتقای توانمندی مردم، پرداخت تسهیلات و توجه به فعالیت ها و اشتغال بومی و محلی از جمله صنایع دستی و محصولات خوراکی این جزیره مورد توجه قرار دارد.
هرمز جزیره ای بیضی شکل و گنبدی نمکی در خلیج فارس و در هشت کیلومتری بندرعباس است.
این جزیره سبقه فرهنگی بسیار غنی در طول تاریخ داشته و در طول قرنها نماد مقاومت و سلطه ناپذیری ملت ایران بوده و خواهد بود.
جزیره هرمز سبب موقعیت راهبردی جغرافیایی، بازرگانی و همسایگی با تنگه هرمز به کلید خلیج فارس نیز شهره است.
این جزیره زیبا به بهشت زمین و جعبه مداد رنگی با بیش از ۹۰ طیف رنگی شهرت دارد؛ جزیره ای که تمامی رنگ های دنیا یکجا در آن جمع شده و یک تابلوی نقاشی زیبا خلق کرده است.
سواحل رنگی، دره مجسمه ها، پرتگاه های صخره ای و سنگی بکر در کنار دریا، غارهای دریایی، قلعه پرتغالی ها، دره مجسمه ها، حیات وحش جانوری و دریایی مانند آهوان، لاک پشت ها و شقایق های دریایی، آبسنگ های مرجانی، گنبدهای رنگارنگ نمکی، پوشش گیاهی بومی و جنگل های مانگرو از جمله جاذبه های دینی و گردشگری جزیره هرمز است.
این جزیره بیضی شکل به مساحت ۴۲ کیلومتر مربع و مختصات جغرافیایی ۲۷ درجه شمالی و۵۶ درجه شرقی در دهانه تنگه هرمز و در میان آب های خلیج فارس قرارگرفته است.
هرمز پیش از این زیر نظر شهرستان قشم بود که با تصویب هیات وزیران بخش هرمز درپنجم اسفند ماه ۹۷ و ابلاغ آن در تاریخ هشتم اسفند ماه پارسال توسط معاون اول رییس جمهوری به شهرستان بندرعباس پیوست.