ارومیه-ایرنا- استاندار آذربایجان‌غربی گفت: قیمت خرید حمایتی برای سیب صنعتی ۱۲ هزار و ۵۰۰ ریال و برای گوجه فرنگی نیز ۱۰ هزار ریال تعیین شده است.

محمدمهدی شهریاری شامگاه روز پنجشنبه در حاشیه نشست با مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در زمینه بررسی خرید تضمینی محصولات کشاورزی استان در گفت و گو با خبرنگاران افزود: از کشاورزان درخواست می‌شود محصول خود را به واسطه‌ها تحویل ندهند چرا که با قیمت‌های کمتری محصول را خریداری کرده و سود سرشار آن نصیب واسطه ها می‌شود.

وی بیان کرد: با توجه به قیمت ارز، هزینه‌های تولید و پایین بودن قیمت جهانی کنستانتره در بازارهای جهانی، صنایع تبدیلی توان خرید با قیمت بالاتر از این قیمت را ندارند.

شهریاری اظهار داشت:سال گذشته اتفاقاتی رخ داد که باعث متضرر شدن کشاورزان شد که با دخالت دولت و سازمان تعاون روستایی، ۱۲ هزار تن گوجه فرنگی کشاورزان به قیمت هزار تومان از آنها خریداری شد در حالیکه قیمت بازار ۵۰۰ تومان بود.

وی گفت: امسال قیمت هر کیلوگرم گوجه فرنگی در بازار ۸۵۰ تا ۹۰۰ تومان است که برهمین اساس قیمت خرید حمایتی آن پس از جلسات و گفت و گوهای انجام شده هزار تومان تعیین و مقرر شد تا ۱۰۰ تومان مابه‌تفاوت موجود را سازمان تعاون روستایی پرداخت کند.

شهریاری درباره خرید حمایتی سیب صنعتی افزود: پارسال این محصول با قیمت ۸۰۰ تومان خرید حمایتی شد که بلافاصله روی بازار تاثیر گذاشت و قیمت‌ها صعودی شد از اینرو در این راستا امسال قبل از آغاز فصل خرید قیمت پایه هزار و ۲۵۰ تومان برای خرید سیب صنعتی تعیین شد.

وی اظهار امیدواری کرد: کارخانه‌ها نیز با خرید منصفانه این محصول‌ها از تولیدکنندگان به‌موقع یاریگر کشاورزان باشند تا متحمل ضرر نشوند.

آذربایجان‌غربی با تولید سالانه بیش از یک میلیون تن سیب درختی نخستین تولیدکننده سیب کشور به شمار می‌رود؛ ۳۰ درصد از این میزان سیب تولیدی به سیب صنعتی تبدیل می‌شود.

سال گذشته ۳۵۰ هزار تن از این این محصول از آذربایجان‌غربی به کشورهای همسایه، روسیه و اورآسیا صادر شد.

پیش‌بینی می‌شود که بیش از ۲۵۳ هزار تن گوجه فرنگی نیط امسال از اراضی زیر کشت این محصول در آذربایجان‌غربی که در ارقام مختلف مانند سان‌ست، کیمیا، سما،پارس،۸۳۲۰  متین، فورمونت، لونا، سوپر لونا، اناری و شیمیایی کشت شده، برداشت شود.

گوجه فرنگی یکی از محصولات مهم تولیدی در آذربایجان‌غربی است که علاوه بر مصرف داخلی به‌صورت تازه‌خوری، مقادیر زیادی از آن نیز پس از فرآوری در کارخانه‌های تبدیلی به صورت رب و سس به خارج از استان و حتی کشورهای همسایه از جمله عراق، ترکیه و آذربایجان صادر می‌شود که نقش مهمی در اقتصاد منطقه دارد.