جعفر مطلبزاده روز جمعه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: این استان از لحاظ شاخص توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات رتبه پنجم کشوری را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: شاخص توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات استانداردیست که برای اندازه گیری شکاف دیجیتال و مقایسه عملکرد فناوریهای ارتباطی و اطلاعاتی در کشورهای مختلف به کار گرفته میشود.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات اصفهان با بیان اینکه شاخصهای توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات بر مبنای ۱۱ محور تعیین میشود،افزود: این شاخصها بر اساس سه شاخه دسترسی، مصرف و مهارت دسته بندی و اندازه گیری میشود.
وی خاطرنشان کرد: تعیین دسترسی از برآیند دسترسی خانوارها به اینترنت، دسترسی خانوارها به رایانه و دسترسی به تلفن ثابت تعیین میشود.
مطلب زاده یادآور شد: براساس آمار ۷۴.۷۹ درصد خانوارهای این استان به رایانه و ۷۴.۱۱ درصد خانوارهای این خطه به اینترنت دسترسی دارند.
به گفته وی دسترسی خانوارهای استان اصفهان به تلفن ثابت ۴۴.۷۹ درصد است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات اصفهان با اشاره به اینکه ۸۴ درصد مصرف اینترنت در استان به صورت دیتای همراه نسل سوم ( ۳G) و چهارم (۴G ) است، اضافه کرد: ۱۵ درصد مصرف نیز بهصورت ثابت مانند اینترنت پر سرعت (ADSL) و یک درصد به صورت ثابت بی سیم (TD-LTE) است.
وی ضریب نفوذ پهن باند در استان اصفهان را صد درصد اعلام کرد و گفت: این آمار بدین معناست که بیش از پنج میلیون ابزار ثابت و سیار در اختیار مردم برای استفاده از پهن باند اینترنت وجود دارد.
مطلب زاده درباره سرویس اینترنت خانگی پرسرعت VDSL گفت: با توجه به دستور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای تسریع در تامین زیرساخت های ارتباطی، پورت VDSL برای مشترکان تهران و قم فعال شد هرچند امکان استفاده از این سرویس از قبل در استان اصفهان فراهم شده بود.
اینترنت VDSL مخفف Very-high-bitrate Digital Subscriber Line و نسل جدیدی از فناوری DSL بر روی بسترهای کابلهای شبکه است و سرعت دانلود آن نزدیک به چهار برابر ADSL است و به مرز ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه میرسد.
وی با بیان اینکه بیش از یکهزار و ۲۰۰ مشترک در استان اصفهان از پورت VDSL استفاده می کنند، توضیح داد: در زمان حاضر مخابرات منطقه اصفهان امکان استفاده از این سرویس در شهرستان های مختلف استان را فراهم کرده است.
استان اصفهان حدود ۶۵۱ هزار پورت دیتای فعال دارد و بیش از یکهزار و ۲۰۰ مشترک در استان اصفهان از پورت VDSL استفاده میکنند.
بیش از ۶۰۰ هزار مشترک در اصفهان از اینترنت پرسرعت (ADSL) استفاده میکنند و ظرفیت پهنای باند استان ۲ برابر نیاز فعلی مردم است.