تعاون یکی از سه رکن اقتصاد کشور در کنار دولت و بخش خصوصی در بسیاری از برهههای حساس، گره گشای مشکلات اقتصادی بود و استفاده از روحیه مشارکت و همراهی در فرهنگ تعاون و بهرهمندی از سرمایههای خرد برای تجمیع و فعالیتهای کلان در جهت رشد و پیشرفت اقتصاد، از مزایای مهم اقتصاد تعاونی است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هفته گذشته اعلام کرد: براساس آخرین آمار اکنون ۱۰ میلیون نفر در شرکتهای تعاونی عضویت دارند و حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در آن اشتغال مستقیم دارند.
به گفته «محمد شریعتمداری»، احیای اعتبار اقتصادی تعاونی و توسعه زیرساختها متناسب با نیارهای روز شرکتهای تعاونی را دو شاخص عمده برای تقویت بخش تعاون محسوب می شود.
حجت الاسلام «سید جواد حسینی کیا» نماینده مرد سنقر در مجلس شورای اسلامی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا تصریح کرد: یکی از دلایل گسترش نیافتن تعاونیها، نبود نظارت دستگاههای متولی برتعاونی هاست.
وی افزود: دولت نیز باید زیرساختهای لازم را برای فعالیت بخش تعاونی فعال کند، درعین حال دولت های یازدهم و دوازدهم بر این موضوع تاکید داشته اند.
نماینده مجلس با بیان اینکه یکی از مجموعههایی که میتواند اقتصاد کشور را پویا و تحول آفرین سازد، تعاونیها محسوب می شوند، گفت: براساس برنامه پنجم توسعه ( ۹۴- ۱۳۹۰) به اضافه سال ۹۵ باید سهم تعاونیها از اقتصاد کشور ۲۵ درصد باشد، اما تاکنون به این عدد نرسیده است.
وی سامانه جامع و هوشمند برای بخش تعاونی کشور را ضروری دانست و گفت: وزارت تعاون کار و رفاه امور اجتماعی سامانهای را در این زمینه راهاندازی کرده، اما نیاز است که این سامانه به روز و ارتقاء یابد.
حسینی کیا تصریح کرد: چنانچه سامانه هوشمند و جامع ایجاد شود، تعاونیها میتوانند خدمات بهتری ارائه دهند و فعالیتهای آنها نیز شفاف خواهد شد.
وی با بیان اینکه میتوان از ظرفیتهای تعاونیها در مواقع خاص نیز استفاده کرد، گفت: در دوران شیوع کرونا شاهد بودیم که برخی از تعاونیها اقدام به تولید ماسک و مواد ضدعفونی کننده کردند که این امر نشان داد می توان با اطمینان به بخش تعاونی در مواقع خاص نیز از این ظرفیت استفاده کرد.