دکتر علیرضا جمالی روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: پس از اجرای طرح ارتقای کیفیت مرغ، طرح ارتقای کیفیت بهداشتی تخم مرغ توسط دفتر نظارت سازمان دامپزشکی کشور به اجرا درآمده است.
وی با بیان اینکه این طرح در ۲ فاز به اجرا درآمده، افزود: فاز اول این طرح از ابتدای تیرماه ۱۳۹۹ و فاز دوم از ابتدای شهریور ماه جاری اجرایی شده است.
جمالی اظهار داشت: در اجرای این طرح تخم مرغ ها به رتبه های A و B (ممتاز و معمولی) رتبه بندی می شوند که این رتبه بندی بر اساس کیفیت تخم مرغ، وزن، رنگ زرده و نوع بسته بندی انجام می شود.
وی گفت: در فاز اول این طرح، توزیع تخم مرغ به صورت فله ای در فروشگاه های بزرگ و هایپرمارکت ها ممنوع شد و در فاز دوم که از ابتدای شهریور ماه آغاز شده، توزیع تخم مرغ به صورت فله ای و شانه ای در تمام مراکز همچون بقالی ها و سوپرمارکت ها نیز ممنوع می شود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان البرز ادامه داد: پس از اجرای فاز دوم این طرح، به طور اجبار بایستی عرضه تخم مرغ در تمام مراکز عرضه، به صورت بسته بندی باشد و این بسته بندی ها در گریدهای A و B متفاوت است.
وی گفت:در گرید A بسته بندی بایستی به صورت دوطرفه و در ظروف پلاستیکی و یا کاغذی باشد ولی در گرید B فقط می تواند بر روی شانه های تخم مرغ یک سلفون کشیده شود ولی بایستی در هر ۲ گرید، بسته بندی لیبل خورده و شناسنامه دار به بازار عرضه کنند.
جمالی مشخصات درج شده بر روی لیبل و شناسنامه تخم مرغ را شامل نام کارگاه تولیدی، کد کارگاه، پروانه بهره برداری، تاریخ تولید و انقضای تخم مرغ عنوان کرد.
وی اضافه کرد: یکی از الزامات اجرای این طرح نحوه حمل و نقل این محصول است به طوریکه با اتحادیه مرغ و ماهی استان هماهنگ شده تا تمام ماشین های حمل و نقل و همچنین عمده فروشی های تخم مرغ، تجهیز آن ها به سردخانه باشد.
وی گفت:هم اکنون اقدامات اولیه برای تجهیز عمده فروشی ها به سردخانه انجام شده است.
جمالی به مردم توصیه کرد که به خصوص در شرایط موجود، تخم مرغ را از مراکز عرضه به صورت عرضه خریداری کنند.
در استان البرز ۱۰۳ واحد مرغ تخم گذار فعال وجود دارد که با تولید بالغ بر ۹۲ هزار تن تخم مرغ در سال رتبه چهارم کشور را به خود اختصاص داده است.