تهران - ایرنا - معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: جلساتی در شورای انقلاب فرهنگی برای ساماندهی مهدهای کودک مطرح شده اما اینکه تکلیف نهایی شود، هنوز مشخص نشده است.

حبیب الله مسعودی فرید روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: آنچه که در رسانه ها در رابطه با تولی‌گری مهدهای کودک مطرح شده، همان بحث‌های شاخص‌های آموزشی و پرورشی بوده که قبلا هم مصوبه مجلس شورای اسلامی در سال ۹۵ بوده است و چیز جدیدی مطرح نشده اما امیدواریم که یا خود دولت یا شورای انقلاب فرهنگی این مساله را مشخص کند که مسئولیت تمام و کمال مهدهای کودک با چه دستگاهی باشد.

وی تاکید کرد: جلساتی در شورای انقلاب فرهنگی برای ساماندهی مهدهای کودک مطرح شده اما اینکه تکلیف نهایی شود، هنوز مشخص نشده با اینکه همواره مطرح کرده‌ایم که دوگانگی در مهدهای کودک مناسب نیست. نظر ما نیز این است که صفر تا صد مهدهای کودک از مجوز تا نظارت و بحث های آموزشی و پرورشی یا با آموزش و پرورش یا با بهزیستی باشد. اما در این زمینه هنوز تصمیم خاصی گرفته نشده است.

معاون بهزیستی یادآور شد: موضوع مهدهای کودک در قانون مصوب سال ۹۵ مجلس شورای اسلامی در تبصره دو ماده دو قانون تاسیس مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی آمده است که براساس آن مهدهای کودک از لحاظ محتوای آموزشی و پرورشی و نظارت بر شاخص‌های آموزشی و پرورشی با وزارت آموزش و پرورش است و از حیث صدور مجوز و برنامه با بهزیستی است که برنامه آن نیز در آیین نامه ای در اردیبهشت ماه امسال به تصویب هیات دولت رسید و طبق آن برنامه شامل نیروی انسانی، شرایط فیزیکی مهدکودک و سایر موارد دیگر در این زمینه است.

مسعودی فرید در پاسخ به این سئوال ایرنا که پیش‌بینی درباره تولی‌گری مهدهای کودک چیست، گفت: تاکید ما بر مصلحت کودکان است؛ اعتقاد داریم هرجا که خیرِ کودکان است باید آن کار انجام شود و آماده هستیم. اما با این مدل که مقداری از امور مهدهای کودک، سمت آموزش و پرورش باشد و مقداری از آن سمت بهزیستی باشد، موافق نیستم و از اول هم موافق نبودیم. در جلساتی هم که در مجلس قبلی برگزار می‌شد بارها در کمیسیون های تخصصی و اصلی مربوطه مجلس اعلام کرده ایم که به این شکل فایده ندارد و مهدهای کودک باید با یک‌جا طرف باشد و به این شکل دچار اشکال می‌شود.

وی ادامه داد: اکنون هم از تصمیمات نهادهای بالادستی استقبال می کنیم و هرچه نهادهای بالادستی تایید کنند، انجام می دهیم. حتی اگر مجلس وارد شود یا دولت یا شورای انقلاب فرهنگی در این‌باره تصمیمی بگیرند، ما نیز تائید می‌کنیم.

مسعودی فرید در ادامه به مراکز غیرمجاز مهدهای کودک نیز اشاره کرد و گفت: در کنار بحث تولی‌گری مهدهای کودک، مراکز غیرمجاز را نیز داریم؛ به طور مثال مراکزی که برای خانه خلاقیت و انجام کارهای آموزشی و هنری مجوز دارند اما کودکان را از صبح تا ظهر نگاه می دارند؛ در حال پیگیری آنها هستیم و با آنها برخورد می‌شود اما اگر همگرایی بیشتر شود می توانیم کار را با قدرت بیشتری جلو ببریم.

به گزارش ایرنا، حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معطم انقلاب روز سه شنبه ۱۱ شهریور در ارتباط تصویری با وزیر، معاونان، مدیران و رؤسای وزارت آموزش و پرورش در سی و چهارمین اجلاس آموزش و پرورش به وضعیت مهد کودک ها و پیش دبستانی ها اشاره کردند و با اظهار تأسف از رها بودن مهدهای کودک به دلیل اختلافات برخی دستگاههای دولتی گفتند: بر اساس گزارش های رسیده وضیعت مهدکودک ها به هیچ وجه خوب نیست و نباید به مهدهای کودک، نگاه مراکز خدماتی داشت بلکه مراکز مهم آموزشی و پرورشی هستند.

محین حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش نیز روز گذشته (جمعه) افزود: مهدکودک‌ها بهترین جایگاه‌های ساختن رفتار فرزندانمان هستند و دغدغه رهبر معظم انقلاب اسلامی در این زمینه بسیار مهم است.

وزیر آموزش و پرورش گفت: همه مهد کودک‌ها باید تحت نظارت آموزش و پرورش قرار بگیرند و بر این اساس سازمان بهزیستی همه مهدکودک هایش را به آموزش و پرورش واگذار می‌کند و این کار را با جدیت انجام می‌دهیم.

وحید قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی کشور نیز طی روزهای گذشته اعلام کرد: امیدواریم بتوانیم نگرانی مقام معظم رهبری را هرچه سریعتر در این موضوع رفع کنیم اما اگر این مسئولیت بر عهده سازمان بهزیستی هم محول شود ما طرح خود را برای تحول بنیادین مهدهای کودک به عنوان کانون‌های فرهنگی تربیتی رشد و تعالی همه جانبه کودکان به شورای عالی انقلاب فرهنگی تقدیم کردیم.

به گفته وی، در حال حاضر حدود هفت درصد از کودکان زیر ۶ سال در کشور در مهدهای کودک حضور دارند که این رقم حدود ۶۶۱ هزار کودک را بالغ می‌شود  که در قالب ۵۶۰۰ مهدکودک شهری، هفت هزار و ۲۰۰ روستامهدها و حدود  ۶۵۰۰ مهد در مناطق حاشیه شهرها حضور دارند و در حال حاضر ۵۷ هزار مربی در مهدهای کودک مشغول فعالیت هستند.