به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، روند برقرسانی روستایی در دولتهای یازدهم و دوازدهم با جدیت بیشتری پیگیری و اجرایی شد به گونهای که در این دو دولت در مجموع چهل هزار و ۲۷۸ خانوار از برق بهرهمند شدند.
استفاده از برق این روزها به جزء جداناشدنی زندگی انسانها تبدیل شده و این درحالی است که براساس برخی آمارها در حال حاضر ۱۶ درصد جمعیت کره زمین یا به عبارتی ۱.۲ میلیارد نفر به این انرژی دسترسی ندارند با این حال، برقرسانی در ایران به ویژه در بخش روستایی از وضعیت مطلوبی برخودار است.
براساس آمارهای منتشرشده از سوی وزارت نیرو، میزان برقرسانی به روستاها در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی چهار هزار و ۳۶۷ روستا و تعداد خانوارهای روستایی بهرهمند از این نعمت پانصد هزار خانوار بود، اما با پیروزی انقلاب روند برقرسانی روستایی شتاب گرفت تا آنکه به گفته مجری طرح برق روستایی شرکت مادر تخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر)، در حال حاضر ۵۷ هزار و ۴۲۰ روستا با چهار میلیون و ۵۰۲ هزار خانوار برقدار شدهاند.
روند برق رسانی درحالی است که ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور که در سال ۱۳۵۷ حدود هفت هزار و ۲۴ مگاوات بود تا پایان کار دولت دوازدهم به بیست هزار و ۲۱۹ مگاوات خواهد رسید.
تلاش دولت تدبیر و امید برای برق رسانی روستایی به گفته «علی چهل امیرانی» مجری طرح برق روستایی چنین است که در سال گذشته، ۱۴۰ روستا با یک هزار و ۸۲۴ خانوار از نعمت برق برخوردار شدهاند.
مجری طرح برق روستایی شرکت مادر تخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران پیشتر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفته بود: برقرسانی به این روستاها با احداث ۲۸۳ کیلومتر شبکه فشار متوسط و ۸۶ کیلومتر شبکه فشار ضعیف صورت گرفته است.
تازهترین گزارش شرکت مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران توانیر نشان میدهد تعداد روستاهای برقرسانی شده در دولت یازدهم دو هزار و ۱۵۲ روستا بوده است و تعداد خانوارهای بهره مند از برق نیز ۳۰ هزار و ۹۶۵ خانوار بوده است.
همچنین در جریان برقرسانی در دولت دوازدهم، تا به امروز ۶۲۷ روستا برقرسانی شده و تعداد خانوارهایی که از این نعمت برخوردار شده اند نیز به ۹ هزار و ۳۲۲ خانوار رسیده است.
میزان برق رسانی به روستاها در مجموع در دو دولت یازدهم و دوازدهم به دو هزار و ۷۷۹ روستا رسیده و تعداد خانوارهای روستایی که در این دو دولت از نعمت برخوردار شدهاند بالغ بر چهل هزار و ۲۷۸ خانوار است.
«رضا اردکانیان» وزیر نیرو در روزهای اخیر گفت: از ابتدای سال ۹۹ تاکنون ۱۳۰۹ مگاوات شامل این واحد ظرفیت جدید به مدار بهرهبرداری آمده است، به این معناست که فقط برای تولید برق و فقط امسال تاکنون ۱۱ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری به ثمر رسیده است.
وی افزود: سالانه ۴۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در بخش برق انجام گرفته که بخشهایی هم تحت تحریم شدید اقتصادی بوده است.
وزیرگفت: این سرمایهگذاری از منابع عمومی یعنی بودجه دولت و سرمایههای بخش خصوصی انجام شده است و سال آینده گزارش خواهیم داد که در ۸ سال دولت تدبیر و امید علاوه بر مدیریت مصرف هر سال ۲۵۰۰ مگاوات ظرفیت جدید هم وارد مدار شده است.