به گزارش ایرنا، با اینکه دوستداران محیط زیست، مردم و مسئولان در آزار نرساندن به حیوانات هم عقیده هستند اما این باور را دارند که جمعآوری و ساماندهی سگهای بدون صاحب باید با برنامه ریزی انجام شود.
یکی از شهروندان پلدختر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پرسه زدن سگ های ولگرد و بدون صاحب آن هم به صورت گله ای در خیابان ها، معابر، میادین و سایر نقاط شهر این روزها به اوج رسیده و موجب آزار و مزاحمت برای مردم شده است.
بهزاد سیفی افزود: امسال تعداد سگهای ولگردی که در خیابان ها و میدان های سطح شهر پلدختر پرسه می زنند بیشتر از سالهای گذشته شده است و با مشاهده این حیوانات در دسته های پنج تا ۱۰ تایی، نگرانی برای سلامت کودکان افزایش یافته است.
یکی دیگر از شهروندان پلدختر نیز اظهارداشت: در بسیاری موارد مشاهده میشود که یک سگ مادر با چند توله در جداول و کنار سطلهای زباله سطح شهر پرسه میزنند.
حسن میرزایی افزود: در حالیکه صدای پارس سگ ها به طور طبیعی در مناطق عشایری، دهستانها، روستا و آبادی شنیده می شود اما هر شب به طرز تعجب آوری شاهد پارس کردن یا حمله ناگهانی سگ ها به یک شهروند هستیم که موجب رعب و وحشت شده است.
شهروند دیگری می گوید: سگ ها عامل انتقال بسیاری از بیماریها مانند هاری، سالک و کیست هیداتیک هستند، اما با این وجود هر شب روی سطوحی مانند سطلهای زباله، حاشیه بلوار ها، درختان، درب مغازه ها و سایر مکان ها ترشحات بزاق و ادرار خود را به جای می گذارند که این امر سلامت مردم را به مخاطره میاندازد.
خدیجه محمودوند افزود: انتظار میرود متولیان امر به ویژه شهرداری پلدختر نسبت به جمعآوری، ساماندهی و عقیم سازی این سگها در راستای استفاده مفیدتر از آنها اقدام کنند.
رییس مرکز بهداشت پلدختر در این خصوص به ایرنا گفت: سگ ها می توانند ناقل بسیاری از بیماری های ویروسی، باکتریایی یا ویروسی خطرناک مانند سالک، هاری و کیست هیداتیک باشند.
سیدعباس میرهاشمی اظهار داشت: بیماری سالک با این که کشنده نیست اما میتواند با آسیب به پوست، خسارت های مادی و روحی ایجاد کند و بیماری هاری نیز قابل درمان نیست و مرگ حتمی بیمار را به دنبال دارد.
رییس مرکز بهداشت پلدختر گفت: سگ های ولگرد یا بی صاحب در خیابان ها و کوی و برزن پلدختربه صورت گله ای رفت و آمد می کنند که این امری آشکار است و نمی توان آن را کتمان کرد.
میرهاشمی افزود: روزانه افرادی از طریق مختلف اعتراض خود را در رابطه با پرسه زدن سگ های ولگرد و آثار مخرب آن به مرکز بهداشت اعلام می کنند اما این مرکز براساس قانون در رابطه با سگ های ولگرد تنها نقش نظارت بر دفن بهداشتی لاشه ها را دارد.
وی افزود: شهرداری ها،بخشداران و دهیارها به عنوان مجری کار تعیین شده اند که می توانند به روش های علمی و انسانی و با استفاده از امکانات عقیم سازی، این حیوانات را در مکان های مشخص نگهداری کنند.
وی افزود: امکان نگهداری سگ های ولگرد در شهرستان پلدختر میسر نیست، بنابراین لازم است مسوولان پیش از هرگونه اتفاق یا حادثه تلخ جانی و مالی برای مردم نسبت به جمع آوری این حیوانات اقدام مناسب و برنامه مدون را در دستور کار خود قرار دهند.
جانشین شهردار پلدختر گفت: کمیته اتلاف سگ های ولگرد، سال های گذشته هفته ای ۲ بار با هماهنگی اداره های مربوطه فعالیت هایی در محدوده شهر انجام داده و اکنون نیز شهرداری آمادگی فعال کردن این کمیته را دارد.
محمد شرفی نصیری اظهار داشت: اکنون کمیته اتلاف حیوانات ولگرد در شهر پلدختر به علت ممنوع شدن تیراندازی هیچگونه فعالیتی ندارد و تنها راه حل مشکل، زندهگیری سگ های ولگرد و نگهداری آنها در محل مشخصی است.
جانشین شهردار پلدختر گفت: سگ های ولگرد موجب وحشت شهروندان و انتقال بیماری می شوند و چنانچه ادارات عضو کمیته اتلاف حیوانات زیانکار (سگ های ولگرد) با شهرداری همکاری کنند، این نهاد برای جمع آوری حیوانات از سطح شهر آمادگی دارد.
گزارش از فاطمه مهرابی