تهران - ایرنا - دارنده مدال برنز پیکارهای تیراندازی با کمان قهرمانی آسیا گفت: تجهیزات این رشته در کشور تولید نمی‌شود و باید از سایر کشورها تهیه کنیم. امیدواریم مسوولان و مدیران ورزشی با فراهم کردن تسهیلات کم‌بازده، شرایط را برای تامین کمان و سایر تجهیزات فراهم کنند.

«گیسا بایبوردی» کماندار  ۱۹ ساله تیم ملی روز شنبه در حاشیه برنامه تست کرونا از ورزشکاران برای شروع اردوی تیم ملی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از اول اسفند ماه ۹۸ تا ۲ ماه پیش در خانه و از ۲ ماه پیش با همراهی و هدایت کادر فنی در باشگاه تمرینات خود را پیگیری کردم اما با توجه به نحوه تمرینات و نداشتن برنامه بدنسازی به طور قطع با حضور در اردوهای متمرکز شاهد افت رکوردی خواهیم بود.  

وی که ۲ مدال طلای انفرادی و یک نقره تیمی رده نونهالان جهان را در کارنامه دارد، ادامه داد: رشته تیراندازی با کمان رشته‌ای کاملا روحی و روانی است و ورزشکار در این رشته باید از این نظر کاملاً آماده باشد. پس علاوه بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی،  شروع مجدد اردوها باید با حضور یک روانشناس کاربلد باشد تا روند آماده‌سازی ورزشکاران را به شکل درست و اصولی پیش رود.

بایبوردی اضافه کرد: با توجه به اینکه در این مدت تمرینات تعطیل نشده بود و به صورت شخصی تمرینات را دنبال می‌کردم به طور قطع در نخستین اردو با حضور کادر فنی و تمرینات منظم و برنامه‌ریزی های انجام شده، می‌توانیم به آمادگی لازم برسیم. البته حضور مربی بدنساز و تمرینات بدنسازی به طور قطع  این روند را سرعت می‌بخشد.

وی در خصوص اینکه آیا ملی‌پوشان کماندار در زمان کرونا حقوقی دریافت کردند یا خیر؟ گفت: با توجه به مشکلات بودجه فدراسیون، امکان پرداخت حقوق به همه ملی‌پوشان وجود ندارد اما همیشه ورزشکاران حقوق حضور در اردو را دریافت کرده‌اند. یعنی هر ورزشکاری در صورت حضور در اردوی تیم ملی متناسب با سابقه، عملکرد و میزان حضور در اردو  و نتایج به دست آورده در میادین جهانی و  آسیایی حقوق دریافت کرده است که به نظر منصفانه است.

کماندار جوان کشورمان در خصوص تامین سلاح، تیر و سایر تجهیزات مورد نیاز کمانداران از سوی فدراسیون نیز خاطر نشان کرد: فدراسیون نمی‌تواند به دلیل کمی اعتبارات کمک زیادی در این خصوص داشته باشد، اما در حد توان خود برای تعمیر یا تهیه تیر و سایر تجهیزات کمک‌هایی را به ملی‌پوشان داشته است.

وی ادامه داد: تجهیزات رشته تیراندازی با کمان متاسفانه در ایران تولید نمی‌شود و نیاز خود را باید از سایر کشورها تهیه و وارد کنیم و با توجه به نرخ رو به رشد ارز و شرایط اقتصادی کشور،  تامین تیر و کمان از سوی فدراسیون برای کمانداران با اعتبارات محدود آنان میسر نیست.

بایبوردی تاکید کرد: رشته کامپوند از جمله رشته‌های ورزشی است که همیشه در میادین آسیایی و جهانی دستاوردی برای کشور داشته است. بنابراین امیدواریم مسوولان و مدیران ورزشی کشور با فراهم کردن تسهیلات کم بازده برای ورزشکاران، شرایط خوبی برای تامین کمان و سایر تجهیزات برای ملی پوشان و افراد مستعد فراهم کنند.

اردوی تیم ملی تیراندازی با کمان زنان و مردان کشورمان در ۲ رشته ریکرو و کامپوند از امروز تا ۲۷ شهریور ماه به صورت همزمان در کیش و آبیک قزوین برگزار می‌شود. ورزشکاران کماندار پیش از حضور در اردو تست کرونا داده و با معاینه از سوی کادر پزشکی می‌توانند وارد اردو شوند.