مشهد- ایرنا- راه اندازی ایستگاههای پزشکی از راه دور در ۶۸ بیمارستان دولتی استان های خراسان رضوی، شمالی و جنوبی، فرصت استفاده از خدمات تخصصی و فوق تخصصی را برای تمامی جمعیت این استان ها فراهم می‌کند.

دبیر ستاد پزشکی از راه دور کلان منطقه ۹ کشور  روز شنبه در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: مرحله نخست سامانه پزشکی از راه دور این کلان منطقه به مرکزیت این دانشگاه همزمان با  دیگر مناطق کشور در روزهای اخیر با حضور وزیر بهداشت به بهره برداری رسید.
دکتر ابوالفضل حسینی افزود: تا کنون ایستگاه های مبداء پزشکی از راه دور در بیمارستان های اسفراین، بجنورد، شیروان،  قوچان، کاشمر، بیرجند، تربت حیدریه، تربت جام، نیشابور، سبزوار، گناباد، طبس و فردوس در استانهای سه گانه خراسان  راه اندازی شده است.
قائم مقام معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در مرحله نخست این طرح که به بیماران کرونایی اختصاص یافته است، در بخشهای ریه، عفونی و بیهوشی به این بیماران مشاوره ارائه میشود. 
حسینی اظهار کرد: در قالب سامانه پزشکی از راه دور، بیمارستان امام رضا(ع) مشهد به عنوان مرجع ارائه دهنده خدمات مشورتی در خصوص بیهوشی و عفونی و بیمارستان قائم (عج) این شهر به عنوان مرجع تخصصی ریه تعیین شده است.
 وی تله ویزیت، تله رادیولوژی و تله پاتولوژی را از برنامه های آینده پزشکی از راه دور در این کلان منطقه برشمرد و افزود: اجرای کامل این طرح برای بازه زمانی شش ماهه برنامه ریزی شده است.
دبیر ستاد پزشکی از راه دور کلان منطقه ۹ کشور همچنین گفت:  طبق برنامه ریزی های این طرح، اپلیکیشنی موبایلی طراحی می شود تا پزشکان در هر نقطه استان از این طریق بتوانند با پزشکان مستقر در بیمارستان های مرجع ارتباط برقرار کنند.

حسینی ادامه داد: با راه اندازی این سامانه آمار اعزام بیماران به مراکز بزرگ کاهش می یابد. 

بر اساس مصوبه "ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور" و تایید "شورای عالی انقلاب فرهنگی" از سال ۱۳۹۴ تاکنون ۱۰ کلان‌ منطقه در حوزه آموزش سلامت برای کشور تعریف و تاسیس شده‌ است که وظیفه آنها اجرای بندهای‌ ۱۲ ‌گانه سیاستهای تنظیم ظرفیت موسسات آموزش عالی با ملاحظات آمایش سرزمین است. 
کلان ‌منطقه نهم کشور در حوزه آموزش سلامت شامل دانشگاههای علوم پزشکی مستقر در استانهای خراسان شمالی، رضوی و جنوبی است که دانشگاههای پزشکی بجنورد، مشهد، بیرجند، سبزوار، تربت‌حیدریه و گناباد و دانشکده‌های پزشکی نیشابور و تربت‌جام را در بر می‌گیرد.
دکتر "محمدحسین بحرینی‌طوسی" رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تیرماه امسال با حکم وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان رییس "شورای کلان‌منطقه نهم" شبکه‌ آموزش بهداشت در کشور منصوب شد.  
حدود ۸۰ درصد جمعیت خراسان رضوی زیرپوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند. بقیه جمعیت این استان نیز در ۱۷ شهرستان از خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد و تربت‌حیدریه و دانشکده‌های پزشکی نیشابور و تربت‌جام بهره می‌برند.