حمید رضا طیبی روز شنبه در مراسم انعقاد قرارداد بین جهاد دانشگاهی و سازمان منطقه آزاد قشم اظهار داشت: در تلاش هستیم علاوه بر تامین نیازهای ملی وارد بازارهای منطقه ای و بین المللی شویم تا به ساختن جامعه ای ایده ال کمک کنیم.
وی ادامه داد: جهاد دانشگاهی در حوزه پژوهش و فناوری اعم از پزشکی، فنی و مهندسی، علوم انسانی و اجتماعی و کشاورزی دستاوردهای بسیار ارزشمندی کسب کرده است. دستاوردها هم در تامین نیازهای ملی و هم در سطح بین المللی و منطقه می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
رییس جهاد دانشگاهی اظهار داشت: در حوزه آموزش هم توانمندی های خوبی وجود دارد؛ از جمله دانشگاه های علم و فرهنگ در تهران و علم و هنر در یزد و دانشکده فناوری های نوین پزشکی اقدام به پذیرش دانشجو می کنند.
طیبی خاطر نشان کرد: ۶ موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی در حوزه آموزشی فعالیت می کنند. همچنین ۴۳ مرکز علمی کاربردی و تعداد زیادی مراکز آموزش های تخصصی و مهارت محور کوتاه مدت در این نهاد می توانند در خدمت توسعه سازمان منطقه آزاد قشم باشند.
وی بیان داشت: در حوزه اشتغال هم فعالیت های بسیار ارزنده ای انجام شده است. در سال های اخیر اشتغال خانوادگی با روش نوین در دست اجرا است. تلاش می شود اشتغال در سطح خانواده به شکل خوبی پا گیرد و بعد از آن به بازار وصل شود.
رییس جهاد دانشگاهی ادامه داد: در حوزه تجاری سازی هم دستاوردهای خوب فناورانه به دست آمده است.
در حوزه گردشگری اتفاقات خوبی رخ داده است
در ادامه این مراسم حمید رضا مومنی، مدیرعامل منطقه آزاد قشم با اشاره به اینکه در حوزه گردشگری اتفاقات خوبی در منطقه رخ داده است، گفت : در ۵.۵ سال گذشته ۳ برابر تخت ایجاد شده است. ۳ هزار و ۵۷۰ تخت در منطقه وجود داشت که امروز به ظرفیت ۹ هزار تخت رسیده است. اگر پاندمی کرونا رخ نمی داد، یک هزار و ۸۰۰ تخت هم به این مجموعه اضافه می شد.
وی ادامه داد: ۲۰ شهریور ۳ هتل به بهره برداری به می رسد.
مومنی افزود: ۷۶ روستا داریم که در خیلی از روستاها مهاجرت معکوس رخ داده و نرخ بیکاری ۴.۶ درصد است. تمام تلاش خود را می کنیم تا پایان دولت روحانی در نهایت به ۳.۸ تا ۴ درصد برسد. به استان های همجوار نیز در حوزه اشتغال کمک کنیم تا مشکلات آنها تا حدودی برطرف شود.
وی درخصوص ۴۶ پروژه سنگین نیمه تمام، گفت: با توجه به شرایط فعلی سرمایه گذار نمی تواند این پروژه ها را به اتمام برساند.
مدیرعامل منطقه آزاد قشم افزود: بر روی طرح تولید ماهی در قفس با جدیت کار می شود. در برنامه ششم توسعه قرار بود ۲۰۰ هزار تن ماهی در قفس تولید شود و سهم ما ۸۰ هزار تن است.
مومنی گفت: اعتقاد داریم در قشم براساس توانمندی ها و قابلیت های منطقه سیاست گذاری اجرایی را انجام دهیم و هر بخش براساس توانمندی، کار خود را به پیش ببرد. اگر گردشگری، صنعت و کشاورزی می تواند پا بگیرد، شرایط را برای آنها فراهم کنیم و مانع آنها نشویم.
وی افزود: برخی از کارشناسان معتقد هستند قشم با توجه به قابلیت هایی که دارد باید به قطب نفت، گاز و پتروشیمی تبدیل شود.
مومنی بیان داشت: ۱۷ میدان هیدروکربن در داخل و اطراف قشم وجود دارد که با توجه به این مزیت نفت، گاز و پتروشیمی می تواند محور توسعه آن باشد.
وی افزود: برخی کارشناسان دیگر معتقد هستند که رویکرد منطقه آزاد قشم می تواند بخش گردشگری باشد.
مومنی گفت: اقتصاد قشم در سالیان گذشته در سه بخش کشاورزی سنتی ، صیادی و تجاری بوده است. در بخش تجاری اتفاقات بزرگی افتاده است و در این حوزه بیش از ۱۲ هزار مغازه در حال فعالیت هستند. عمده محصولات آنها از چین وارد و در منطقه عرضه می شود. در حوزه تجاری بزرگ شدیم ولی عاقل نشدیم به این معنی به این سمت نرفتیم که محصولات را تولید کنیم.
تفاهم نامه همکاری جهاد دانشگاهی و سازمان منطقه آزاد کیش به منظور دستیابی به هدف توسعه همکاری و بهره مندی حداکثر از توانمندی ها، ظرفیت ها، تجارب طرفین این تفاهم نامه همکاری بین سازمان منطقه آزاد قشم و جهاد دانشگاهی با حضور رییس جهاد دانشگاهی و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم منعقد شد. همکاری فرهنگی، پژوهشی، آموزشی، کارآفرینی و اشتغال از جمله موضوعات این تفاهم نامه است.