ارسلان زارع عصر شنبه در نشست شورای گفت و گوی گیلان، فلسفه وجودی تشکیل شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی را رفع چالش هایی دانست که در بخش تولیدات و صادرات ایجاد می شود و اظهار داشت: در همین جهت نشست ها برگزار و بر اساس تبادل نظر و نتایج این گفت و گو ها تصمیم گیری انجام می شود که ممکن است منجر به رفع برخی موانع شود.
وی با بیان اینکه برخی از مشکلات ممکن است در سطح ملی باشد ِ تصریح کرد: برخی از بخش نامه ها ، ضوابط و مقررات نه تنها تسهیل گر صادرات نیست ،بلکه امکان دارد خود موجب اختلال در صادرات باشد ؛ بنابراین باید این ضوابط و قوانین شناسایی شود که در همین راستا ، کمیته ای نیز متشکل از دستگاه های مرتبط باید در استان تشکیل شود .
استاندار گیلان خاطر نشان کرد: در این موضوع مشکلات قابل حل در سطح استان رفع و موضوعاتی که باید در سطح ملی بر طرف شود، حتی اگر نیاز به اصلاح قوانین باشد به مرکز ارسال می کنیم.
وی با اشاره به مشکلات صادرکنندگان در ارزش گذاری کالاها گفت: کمیته ای متشکل از دستگاه های مرتبط برای ارزش گذاری کالاهای صادراتی در استان تشکیل شود.
وی با بیان اینکه گمرک خود اعتقاد دارد باید این موضوع حل شود؛ با اشاره به رویکرد دولت بر تمرکز زدایی و تفویض اختیارات به استان ها افزود: بنابراین باید کمیته ای برای ارزش گذاری کالاهای صادراتی در استان تشکیل شود.
زارع خاطر نشان کرد:همچنین لازم است صدور گواهی بهداشت محموله ای برای بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط در راستای توسعه صادرات اقلام تولیدی آنان تسهیل شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان نیز در این نشست سامانه جامع تجارت را یک سامانه خود اظهاری خواند و گفت: بانک مرکزی به عنوان یک نهاد دولتی باید قابل دسترسی برای همه دستگاه ها باشد.
فرهاد دلق پوش افزود: اعتقاد داریم که قبل از اینکه هر دستگاهی سامانه ای را تعریف کند و بویژه بانک مرکزی که متولی سیاست های پولی است باید در هر بخش مرتبط یک برنامه را طراحی کند.
هادی تیزهوش تابان رئیس اتاق بازرگانی ، صنایع و معادن و کشاورزی گیلان نیز در این جلسه گفت: موانع و قوانینی وجود دارد که خود مخل کسب و کار می شود که یکی از وظایف شورای گفت و گو رفع موانع جهت تسهیل در صادرات است .
نیک سیرت مشاور اتاق بازرگانی ، صنایع و معادن و کشاورزی گیلان نیز اظهار داشت: تعهدات ارزی در دو سامانه ثبت می شود که انجام تعهدات ارزی در سامانه صنعت، معدن و تجارت قابل روئیت است اما در سامانه بانک مرکزی قابل روئیت نیست که این موجب مالیات بر آن می شود و مشکلاتی را برای صادر کنندگان بوجود می آورد.
در این جلسه چندین نفر از تولید کنندگان و صادر کنندگان مشکلات خود را در زمینه صادرات بیان داشتند.