سنندج - ایرنا - فرماندار بیجار گفت: شهرداری پنج شهر تابعه این شهرستان، ۱۸ نقطه برای تبلیغات ۲ کاندیدای راه یافته به مرحله دوم انتخابات اختصاص داده‌اند.

علی‌اکبر ورمقانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هشت مورد از این نقاط در شهر بیجار و در هر کدام از شهرهای یاسوکند، پیرتاج، بابارشانی و توپ‌آغاج نیز ۲ نقطه برای تبلیغات و معرفی برنامه‌های نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه حوزه انتخابیه بیجار تنها حوزه‌ انتخابیه در استان کردستان بود که انتخابات آن به دور دوم کشیده شد، اضافه کرد: ۲ نامزد راه یافته به دور دوم یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای از ساعت ۲۴ چهارشنبه ۱۲ شهریور اجازه فعالیت‌های تبلیغاتی برای جذب اعتماد مردم حوزه انتخابیه تا ساعت هشت صبح پنجشنبه ۲۱ شهریور دارند.
ورمقانی یادآور شد: در دور دوم انتخابات فضای مجازی به منظور پیشگیری از گسترش شیوع ویروس کرونا یکی از فرصت‌ها برای تبلیغات کاندیداها پیش بینی شده که این مساله موجب شده تبلیغات در فضای حقیقی کمرنگ‌تر از دوره‌های قبل باشد.
رییس ستاد انتخابات بیجار تاکید کرد: همچنین ستاد انتخابات کشور در این دوره به منظور ارتقای سلامت مردم حوزه‌های انتخابیه در شرایط کرونایی توزیع‌ هر گونه بروشور، تراکت و پوستر را ممنوع اعلام کرده و براین اساس با متخلفان این عرصه  برخورد می‌شود.

آرای مردم حوزه انتخابیه بیجار به منظور تعیین نماینده این شهرستان در دور دوم انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۱۱۲ شعبه اخذ می‌شود که ۴۱ مورد آن شهری و ۷۱ مورد نیز روستایی است.

همچنین از ۱۱۲ شعبه اخذ رای ۳۹ مورد آن ثابت و ۷۳ مورد نیز سیار پیش‌بینی شده که واجدان شرایط رای در این شهرستان باید نماینده خود در مجلس شورای اسلامی را از بین ۲ نامزد راه یافته به دور دوم انتخاب کنند.

طبق تقویم انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی مقرر بود دور دوم این همایش سیاسی ۲۹ فروردین ۱۳۹۹ برگزار شود اما بدلیل شیوع ویروس کرونا به ۲۱ شهریور موکول شد.

بر اساس نتایج شمارش آرای حوزه انتخابیه شهرستان بیجار در مرحله اول ۳۷ هزار و ۲۷۴ رای صحیح داشت که حمدالله کریمی (نماینده دور دهم) با کسب ۶ هزار و ۸۴۷ رای و علیرضا زندیان با پنج هزار و ۸۳۴ رای نتوانستند آرای لازم را کسب کنند در نتیجه انتخابات در این حوزه به مرحله دوم کشیده شد.

۲۸۱ نفر از مردم کردستان از احزاب، طیف‌ها و گروه‌های سیاسی و تشکل‌های مختلف مردمی و مستقل در مهلت ۶ روزه ثبت نام از ۱۰ تا ۱۶ آذر ۱۳۹۸ برای نمایندگی یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی داوطلب شدند که از این بین در نهایت با انصراف ۷۱ نفر و رد و عدم احراز صلاحیت ۱۱۶ نفر، ۹۴ نفر شامل ۸۶ داوطلب مرد و هشت زن در گوی داوری مردم برای ورود به مجلس شورای اسلامی قرار گرفتند.

استان کردستان دارای پنج حوزه انتخابیه و ۶ کرسی در مجلس شورای اسلامی است که در انتخابات دوم اسفند تکلیف پنج کرسی‌ شامل ۲ کرسی حوزه سنندج، کامیاران و دیواندره، یک کرسی سقز و بانه، یک کرسی قروه و دهگلان و یک کرسی مریوان و سروآباد مشخص شد.

در این انتخابات ۳۸۸ هزار و ۳۳۷ نفر از یک میلیون و ۲۰۰ نفر واجدان شرایط رای دادن در استان کردستان در انتخابات شرکت کردند که ۳۵۳ هزار و ۴۲۵ فقره از آرای شمارش شده صحیح شناخته شد.

با مراجعه به ۱۲۷ هزار و ۸۳۸ آرای صحیح حوزه انتخابیه سنندج، دیواندره  کامیاران سید مهدی فرشادان با کسب ۲۸ درصد شامل ۳۵ هزار و ۷۱۶ رای از رای صحیح و محسن فتحی با کسب ۲۵.۵ درصد شامل ۳۲ هزار و ۵۱۸ رای، شیوا قاسمی پور با کسب ۲۲.۶ درصد شامل هشت هزار و ۵۲۸ رای از ۳۷ هزار و ۷۵۱ رای صحیح از حوزه انتخابیه مریوان و سروآباد، بهزاد رحیمی منتخب حوزه انتخابیه سقز و بانه با کسب ۴۱.۲ درصد شامل ۳۴ هزار و ۴۳۹ رای از ۸۳ هزار و ۵۱۳ رای صحیح و پرویز اوسطی با کسب ۲۵.۷ درصد شامل ۱۷ هزار و ۱۶۹ رای از ۶۷ هزار و ۵۹ رای صحیح حوزه انتخابیه قروه و دهگلان به مجلس یازدهم راه یافتند.

دست‌اندرکاران انتخابات برای جمع آوری آرای مردم این استان در دور اول یک هزار و ۲۳۴ شعبه پیش بینی کرده بودند که ۵۲۹ مورد از این شعب شهری و ۷۰۵ مورد نیز روستایی بود.