همدان- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری همدان گفت: اجرای هر هکتار عملیات آبخیزداری و آبخوانداری میزان فرسایش سالانه خاک را ۲ تن در هکتار کاهش می‌دهد.

اسفندیار خزائی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: آبخیزداری به عنوان مدیریت پایدار سرزمین در حفظ منابع پایه آب و خاک تاثیر سزایی دارد.

وی تقویت سفره‌های آب زیرزمینی، حفاظت خاک، کنترل فرسایش و رسوب، کنترل سیلاب و روان آب‌های سطحی ناشی از بارندگی را از جمله آثار و فواید مثبت اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری برشمرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان اضافه کرد: اجرای طرح‌های آبخیزداری علاوه بر پیشگیری از فرسایش خاک موجب کنترل رسوب به میزان پنج تن در هر هکتار می شود.

خزائی با عنوان اینکه به ازای اجرای هر هکتار طرح های آبخیزداری ۱۰۰ کیلوگرم افزایش علوفه و تقویت پوشش گیاهی را شاهد خواهیم بود، گفت: اجرای این طرح‌ها، سبب رونق کسب و کار، بهبود اشتغال و افزایش تولید محصولات زراعی در مناطق پائین دست حوزه های آبخیز می‌شود.

وی اساس کار طرح‌های آبخیزداری را حفظ ۲ عنصر مهم و حیاتی آب و خاک دانست و آبخیزداری را تنها راه برون رفت از معضل کم آبی و خشکسالی برشمرد چراکه به گفته خزائی اجرای آن کم هزنیه و زود بازده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: حفظ عرصه‌های منابع طبیعی، توسعه طرح‌های جنگل‌کاری، احیاء و اصلاح مراتع و اجرای طرح های بیابان زدائی در راس برنامه‌های منابع طبیعی این استان قرار دارد.