تهران- ایرنا- عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در دنیا ابتدا به درآمدهایشان توجه کرده و سپس خرج می کنند، گفت: ما ساختار مناسبی برای تولید منابع درآمدی و هزینه کردها نداریم.

به گزارش ایرنا؛ «سید محمود میرلوحی» روز یکشنبه در دویست و سی و چهارمین جلسه شورای شهر تهران با قرائت نطق پیش از دستور اظهار داشت: این نطق مرتبط با ساختار شهرداری و اصلاح آن است و تلاش کردم تا مقایسه از کشورهای دنیا انجام شود.

وی افزود: در دنیا ابتدا به درآمدهایشان توجه کرده و سپس خرج میکنند در حالی که ما ساختار مناسبی به لحاظ تولید منابع و هزینه کردهای خودمان نداریم.

میرلوحی ادامه داد: خوشبختانه کمیته های موجود در شورای اسلامی شهر تهران فعالیت خوبی در این سال‌ها داشته اند کار کارشناسی در این خصوص انجام دادند.

وی ادامه داد: این نشان از یک تحول دارد که نه تنها کمیسیون‌های شورای شهر فعال‌تر از گذشته عمل کرده‌اند بلکه کمیته‌های زیر مجموعه هم توانسته‌اند با تشکیل جلسات به موقع، پویایی خوبی داشته باشند.

به گفته میرلوحی، موضوع شفافیت و اطاق شیشه‌ای در این شورا به خوبی به اجرا درآمد و امروز هیچ کدام از عملکردهای شهرداری و شورای شهر تهران پشت درهای بسته قرار ندارد.

برخی حصار ها در شورای پنجم شکست

وی با بیان اینکه حدود ۴۰ ماه از اطمینان مردم به اعضای شورا و دادن رأی مثبت به آنها گذشته گفت: اعضای شورا تلاش کردند تا با شکست برخی حصارها و دخیل کردن مردم در عملکردها به این  اطمینان پاسخ مثبت بدهند.  

وی افزود: در این مسیر پای اعضای شورایاری ها را به تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌های شورای شهر تهران گشودیم تا مردم خودشان برای محله و منطقه شان تصمیم گیری کنند.

میرلوحی، استقرارسیستم الکترونیک درشورا،  ایجاد انظباط مالی وصرفه جویی در هزینه ها،  پیاده سازی ساختارمصوب اداره کل اجرایی،  ایجاد شرایط حضور مستمر خبرنگاران در جلسات شورا را از تلاش های این دوره عنوان کرد.

وی گفت: تشکیل منظم کمیسیون ها، فعال شدن کمیته ها، انتشارمذاکرات صحن، بخشی  از اقدامات اداره کل اموراجرایی در سه سال گذشته بوده است.

میرلوحی، ضرورت اصلاح ساختار قوانین مختلف فرادستیبرنامه‌های مختلف مصوب کشور، تعیین تکلیف برنامه دوم شهرداری تهران، طرح الزام شهرداری به ارایه اصلاح ساختار را، ‌ از تلاش‌های این دوره از شورا عنوان کرد.

انتقاد الویری از دو مصوبه مجلس در حوزه مدیریت شهری 

همچنین مرتضی الویری در نطق پیش از دستور خود گفت: طرح قانونی نظارت بر انتخابات کشور که مجلس نظارت بر آن را به یک کمیسیون هفت نفره واگذار کرده است و دبیرخانه آن نیز در شورای  نگهبان تشکیل خواهد شد جای تامل دارد در اصل ۹۹ قانون اساسی حوزه نظارت شورای نگهبان در انتخابات مشخص شده است و با توجه به این در زمان تدوین قانون اساسی این امر به این نهاد واگذار نشد.

وی بااشاره به نظارت شورای نگهبان  بر انتخابات ریاست جمهوری که نهایتا ۱۰ کاندیدا دارد، اظهار کرد: این نهاد چگونه می خواهد به انتخاباتی مانند شوراها با نیم میلیون کاندیدا نظارت کند. تعجب می کنم نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نظارت بر انتخابات شوراها  که در اختیار مجلس شورای اسلامی است را  می خواهند به شورای نگهبان واگذار کنند.

وی ادامه داد: طرح حذف یک درصد  مالیات ارزش افزوده  که در مجلس شورای اسلامی تصویب شده باعث کاهش درآمدهای شهرداری ها خواهد شد که با توجه به بحران مالی شهرداری ها تقاضا دارم که در این طرح بازنگری شود.

وی تاکید کرد: همچنین لایحه درآمدهای پایدار که ثمره چهار دهه بررسی کارشناسی است و در مجلس و دولت تصویب شده، برای تایید به شورای محترم نگهبان فرستاده شد و باید این موضوع مورد اهمیت قرار گیرد که یک بدنه وسیع در سطح کشور از همین عوارض وضع شده در لایحه درآمد های پایدار تامین می شود لذا انتظار داریم که مورد عنایت بیشتر قرارگیرد.

الویری همچنین به موضوع مسئولیت ایجاد فضای گردشگری در اطراف شهر اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه در سال‌های ۹۸ و ۹۹ در هر سال  ۱۰ میلیارد تومان به عنوان بودجه برای ایجاد زیرساخت فضاهای گردشگری اطراف تهران اختصاص داده شد و قرار شد فضاهایی در اطراف تهران برای شهروندان تهرانی ایجاد شود اما در سال‌های ۹۸ و ۹۹ شهرداری تهران در خصوص ایجاد فضاهای گردشگری اطراف تهران، هیچ اقدامی انجام نداده است.

الویری ادامه داد: امسال قرار بود ۳۰۰ میلیون تومان به یک پروژه سنگ نوردی اختصاص داده شود که از این مبلغ چکی به مبلغ ۱۴۵ میلیون تومان ارائه شد که آن نیز چند روز پیش اعلام شد که درحال برگشت خوردن است. آنچنان که پیداست برخی مدیران به جای آنکه در چارچوب قانون عمل کنند، درگیر سلیقه‌های شخصی خود هستند. امیدوارم مسئولین توجه لازم را داشته باشند.