به گزارش ایرنا و به نقل از رسانههای پاکستانی، ستاد مدیریت بحران ملی این کشور روز یکشنبه با انتشار نتایج بررسی ها در مورد میزان تلفات و خسارات ناشی از سیلاب اخیر اعلام کرد : بارش بیسابقه باران در مناطق مختلف پاکستان به ویژه در ایالت سِند در جنوب این کشور و شهر کراچی بیشترین تلفات انسانی و خسارتهای مادی را درپی داشت.
در این گزارش آمده است: دهها نفر در دیگر شهرهای پاکستان به ویژه در ایالات بلوچستان و خیبرپختونخوا در شمال غرب این کشور درپی سیل و حوادث ناشی از آن کشته شدند.
بارانهای سیلآسای اخیر مقام های پاکستانی را غافلگیر کرد و تبعات تخریبی سیلاب اخیر رکورد ۱۰۰ ساله را نیز در این کشور شکست. این سیل در بسیاری از شهرهای پاکستان باعث تخریب صدها واحد مسکونی، واژگونی پلهای ارتباطی، از بین رفتن زیرساختهای عمومی و تخریب جادهها شد. درحالی که برقگرفتگی در زمان بارندگیهای بیوقفه در شهر کراچی نیز علل مرگ برخی از قربانیان اعلام شده است.
تلفات انسانی و خسارتهای شدید مالی ناشی از باران و سیل در جنوب پاکستان به حدی بود که "عمرانخان" نخست وزیر این کشور را به کراچی کشاند.
عمرانخان روز گذشته با سفر به مرکز ایالت سِند پاکستان خسارتهای ناشی از سیل را از نزدیک مشاهده و برای غلبه بر این وضعیت طرحهای مالی دولت فدرال (اسلامآباد) را برای دولت ایالتی اعلام کرد.
گفتنی است به دلیل ضعیف بودن زیرساختها به ویژه در مناطق محروم در ایالات بلوچستان و سِند در پاکستان، بارانهای شدید در فصلهای مختلف معمولا با خسارات و تلفات همراه است.
دولت پاکستان اوایل تیرماه امسال نسبت به خطر بارانهای موسمی سیل آسا در این کشور اعلام هشدار کرده بود وضعیتی که تا اواخر شهریورماه ادامه خواهد داشت.
تابستان، فصل بارانهای موسمی در مناطق وسیعی از پاکستان است. این کشور در سالهای گذشته شاهد حوادث سنگین جاری شدن سیل در مناطق مختلف کشور بود، این فجایع طبیعی بیش از میلیاردها دلار به مناطق مسکونی، عمومی و صنعتی ازجمله محصولات کشاورزی در چهار ایالت پاکستان خسارت وارد ساخت.
بررسیهای به عمل آمده در سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ میلادی در پاکستان حاکی است جاری شدن سیل در ایالات سِند و بلوچستان این کشور حدود ۳.۴ میلیارد دلار به زیرساختها، کشاورزی، آموزش و پرورش، بهداشت و مسکن پاکستان خسارت وارد کرده است.