تهران - ایرنا - مدیرکل دفتر توسعه و ترویج معاونت صنایع‌دستی کشور با اشاره به برگزاری پنج دوره داوری مهر اصالت، در ۱۰ سال گذشته، گفت: با توجه به برگزاری این دوره‌ها، شاهد ارتقای چشمگیر کیفیت صنایع‌دستی هستیم.

برای تشویق هنرمندان برای تولید صنایع دستی و هنرهای سنتی اصیل و با کیفیت، هنرمندان ایرانی که آثار صنایع دستی آنها در راستای حفظ ارزش، فرهنگ و هویت ملی باشد برای آثار خود از سازمان یونسکو «مهر اصالت» بین المللی دریافت می‌کنند.

ویدا توحدی معتقد است که ۵ دوره برگزاری داوری مهر اصالت به ارتقای کیفیت صنایع‌دستی ایرانی منجر شده است در همین ارتباط بسته‌بندی مهم‌ترین موضوعی بود که مورد توجه هنرمندان صنایع‌دستی قرار گرفته است.

مدیرکل دفتر توسعه و ترویج معاونت صنایع‌دستی کشور در نشست بررسی نقاط ضعف و قوت برنامه‌های داوری مهر اصالت سال‌های گذشته، گفت: به‌طور حتم ارتقای کیفیت می‌تواند به معرفی هرچه بهتر آثار هنرمندان و بهبود فروش و صادرات کمک کند.

به‌گزارش میراث‌آریا، توحدی در این نشست با اشاره به سابقه برگزاری پنج دوره داوری مهر اصالت، یادآور شد: اولین دوره داوری مهر اصالت در سال ۱۳۸۹ در اصفهان برگزار شد که به صورت بین‌المللی بود و در آن دوره ۶۵ اثر موفق به دریافت مهر اصالت بین‌المللی از یونسکو شدند.

 وی افزود: بعد از آن در سال ۱۳۹۰ این دوره داوری به صورت ملی برگزار شد و تاکنون پنج دوره به میزبانی استان‌های مختلف برگزار شده و خوشبختانه شاهد این هستیم که تعداد زیادی از هنرمندان صنایع‌دستی موفق به دریافت مهر اصالت شدند.

او در ادامه با اشاره به اهمیت افزایش کیفت هنرهای تولیدی هنرمندان ادامه داد: به‌طور حتم هرچه کیفیت آثار بالا باشد فروش و صادرات آن‌ها افزایش خواهد یافت.

برای تشویق هنرمندان برای تولید صنایع دستی و هنرهای سنتی اصیل و با کیفیت، هنرمندان ایرانی که آثار صنایع دستی آنها در راستای حفظ ارزش، فرهنگ و هویت ملی باشد برای آثار خود از سازمان یونسکو «مهر اصالت» بین المللی دریافت می کنند.

به گزارش ایرنا، پس از ثبت بناها و آثار تمدن جهانی خبر از ثبت صنایع دستی و سنتی کشورها در سازمان جهانی یونسکو می رسد که این مهر اصالت کمک شایانی به حفظ و بقای صنایع دستی خواهد بود.

براساس تحقیقات صورت گرفته درباره نقش مؤثر صنایع دستی در فقرزدایی، کارشناسان یونسکو به همراه کارشناسان شورای جهانی صنایع دستی تصمیم گرفتند با ارائه طرح «مهر اصالت» ضمن تاکید بر نامحدود بودن صنایع دستی هر سرزمین، خلاقیت هنرمندان و صنعتگران را نیز ارتقا بخشند.

از استانداردسازی صنایع دستی و پایه ریزی اساسی دوره های آموزشی به عنوان اهداف ایجاد «مهر اصالت» نام برده می شود که یونسکو ضمن توجه به فراگیر بودن طرح یاد شده تاکید می کند، تولیدکنندگانی که این مهر را داشته باشند به طور دائم می توانند در بازارهای بین المللی حضور یابند.