اصفهان- ایرنا- مدیرکل امور عشایر اصفهان گفت: ۲۰ درصد جامعه عشایر این استان از انرژی‌های پاک و حمام‌های خورشیدی بهره‌مند هستند.

مختار اسفندیاری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در تلاش هستیم این قشر به فناوری‌های روز مجهز شوند در همین راستان صفحات و حمام‌های خورشیدی که انرژی‌هایی نو و پاک هستند را برای عشایر استان تهیه کرده‌ایم.

وی ادامه داد: تاکنون حدود  ۲ هزار و ۱۰۰ خانوار از ۹ هزار و ۶۵۰ خانوار عشایر اصفهان به پکیج‌های خورشیدی تجهیز شدند.

مدیرکل امور عشایر اصفهان با اشاره به استقبال خوب خانواده‌های عشایر از این طرح، ایجاد امنیت در خانواده عشایر، کاهش هزینه‌ها و کمک به رفاه جامعه عشایر از جمله دستاوردهای اجرای این طرح برشمرد.

وی خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود تا پایان برنامه ششم و یا حداکثر هفتم توسعه کشور، همه خانوارهای عشایر به پکیج‌های خورشیدی و انرژی پاک مجهز شوند.

اسفندیاری معتقد است هر پکیج خورشیدی در حدود ۱۵ میلیون ریال اعتبار نیاز دارد که وزارت نیرو باید در راستای تحقق این اهداف به سازمان امور عشایر کمک و در زمینه‌های مختلف اجرای طرح همکاری کند.

وی بیان کرد: پیشنهاد شده است که در مجتمع دامپروری جرقویه اصفهان نیز از انرژی خورشیدی استفاده شود.

مدیرکل امور عشایر اصفهان تصریح کرد: علاوه بر تلاش برای دسترسی عشایر به انرژی‌های نو، حدود ۷۰ درصد عشایر به سیلندر گاز دسترسی دارند و هر سال ۲۰ هزار سیلندر گاز به آن‌ها ارائه شده است.

وی اضافه کرد: سالانه ۶۰۰ هزار لیتر نفت سفید نیز میان عشایر استان اصفهان توزیع می‌شود.

براساس آمار اداره کل امور عشایر استان اصفهان، ۹ هزار و ۶۰۵ خانوار عشایری در استان اصفهان زندگی می‌کنند که این تعداد شامل ایلات قشقایی، بختیاری و عرب جرقویه هستند.

در شهرهای بویین میاندشت، فریدن و چادگان واقع در غرب استان ۲۷ هزار نفر عشایر ایل بختیاری و در سمیرم، دهاقان و شهرضا در شمال استان ۲۴ هزار نفر از ایل قشقایی و محمدآباد و نصرآباد در شرق اصفهان سه هزار نفر عشایر از طایفه عرب جرقویه سکونت دارند.

عشایر استان اصفهان ۲۸ درصد مواد کالاهای این استان را تامین و ۳۰ تا ۳۵ هزار متر مربع انواع فرش، جاجیم، گلیم، کیف و محصولاتی از این دست، ۵۵ هزار تن لبنیات، ۳۰۰ تن عسل و ۱۵۰ هزار تن سیب درختی تولید می‌کنند.