تهران - ایرنا- جانشین قرارگاه پدافند سایبری گفت: در سال‌های گذشته برخی تجهیزات پدافند سایبری کشور از خارج تامین می‌شد که در حال حاضر بسیاری از نیازها در این حوزه را دانش بنیان‌های ایرانی تامین می‌کنند.

محمدرضا فرجی‌پور روز یکشنبه در رویداد 2 روزه مجازی نیازهای فناورانه حوزه امنیت فناوری اطلاعات که درصندوق نوآوری و  شکوفایی برگزار شد، افزود: سازمان پدافند غیرعامل از دیرباز برنامه های مشخصی برای حمایت معنوی از شرکت های دانش بنیان و فناوری کشور به خصوص در حوزه امنیت و پدافند سایبری اجرا کرده و سال به سال توسعه یافته است.

وی خاطرنشان کرد: در هفت سال پیش در برخی زمینه ها و محصولات کلیدی در حوزه پدافند سایبری دست کشور از این خدمات خالی بود اما در حال حاضر شرایط تفاوت کرده و شرکت های دانش بنیان جهادگونه دراین زمینه اقدام و رو به جلو حرکت کرده است، هم شرکت ها و هم سازمان های حاکمیتی اقدامات خوبی انجام دادند و سعی کردند در این دوران از واگرایی دوری کنند و شرکت ها نیز صحنه را با توجه به شرایط سخت کشور خالی نکردند.

جانشین قرارگاه پدافند سایبری ادامه داد: در این چند سال صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با شرایطی که کشور با آن مواجه است، سعی کردند از شرکت های دانش بنیان حمایت کنند، حضور و ثبات قدم در این عرصه نیاز به روحیه جهادگونه دارد.

فرجی پور یادآور شد: هفت سال پیش حتی یک محصول راهبردی سامانه سرپرستی و گردآوری داده یا اسکادا در کشور نداشتیم، امروز هفت شرکت دانش بنیان اعلام کردند که این محصول راهبردی را تولید می کنند و می توان از آن در زیرساخت های اساسی کشور استفاده کرد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر نمونه هایی از این محصول با حداقل عیوب در حال خدمت رسانی است، حوزه امنیت و پدافند سایبری حوزه ای نیست که بازار گسترده داخلی و جهانی داشته باشد اما نگاه به نمایشگاه صنایع بومی در این حوزه نشان می دهد که این شرکت ها شاهد رشد خوبی در بازار داخلی و خارجی بوده اند.

وی یادآورشد: سازمان های حاکمیتی پدافند غیرعامل، افتا و سایر سازمان ها باید تلاش کنند علاوه بر پشتیبانی از سایر حوزه ها از شرکت های حوزه امنیت پدافند نیز حمایت کنند، ما سعی می کنیم در حد امکانات خود حمایت کنیم و از طریق اعمال حاکمیت های لازم زیر ساخت های اساسی کشور را متقاعد کنیم که به جای روی آوردن به خدمات  خارجی از خدمات تولید داخل  استفاده کنند.

جانشین قرارگاه پدافند سایبری افزود: ما سعی کردیم  پراکندگی های که در کشور در عرصه اعطای مجوز و تایید محصولاتشان بوده را به حداقل برسانیم تا شرکت ها بتوانند با امیدواری هر چه بیشتر وارد این عرصه عرصه شوند.

رویداد مجازی معرفی نیازهای فناورانه حوزه امنیت فناوری اطلاعات با هدف بازارسازی برای شرکت های دانش بنیان و فناور ۱۶ و ۱۷ شهریور ماه در محل صندوق نوآوری و شکوفایی با حضور ۴۹۳ نفر شرکت کننده برگزار می شود.