تهران - ایرنا - سرمربی تیم ملی اهداف پروازی گفت: در سال‌های اخیر با برنامه‌ریزی درست فدراسیون، شرایط به گونه‌ای پیش رفت که اکنون شانس زیادی برای کسب مدال در بازی‌های آسیایی و حتی کسب سهمیه المپیک در این رشته را داریم.

«فرشید عبدالمحمدی» روز دوشنبه  در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اهداف پروازی رشته‌ای رو به رشد با ظرفیت بالاست که در صورت حمایت بیشتر از فدراسیون،  این رشته می‌تواند در بازی‌های آسیایی و مسابقات کسب سهمیه عملکرد بسیار خوبی داشته و با ۳۰ رشته مختلف تیراندازی از ۱۲۴ مدال جهانی و بیش از ۴۰  مدال المپیک سهم خود را در رقابت با حریفان خارجی بدست آورد.

وی خاطر نشان کرد: سال‌ها این رشته به مسابقات برون مرزی اعزام نمی‌شد و با حمایت و برنامه‌ریزی رییس فدراسیون، اعزام‌های برون‌مرزی اهداف پروازی به عنوان یک رشته پرطرفدار و جذاب از سر گرفته شد و در نخستین اعزام و در مسابقه‌های قهرمانی آسیا در سال ۹۶ نتایج بسیار خوبی کسب کردیم.  در این رقابت‌ها «علی دوستی» در رشته اسکیت به فینال راه یافت و پنجم شد، «علی حافظی» در رشته تراپ پس از صعود به فینال چهارم شد. در بخش میکس و تیمی تراپ تنها با اختلاف یک بشقاب عناوین چهارم و پنجم را کسب کردیم.

عبدالمحمدی ادامه داد: ‌طی ۲ سال اخیر رشته اهداف پروازی ۱۳ رکورد داخلی را شکسته و ۳ رکورد خارجی را ارتقا بخشیده است.  در رقابت‌های قهرمانی جوانان آسیا در سال ۹۸ «مرضیه پرورش‌نیاز» توانست عنوان پنجمی را کسب کند و در مسابقات قهرمانی قطر «محمدحسین پرورش‌نیا» ششم شد.  ‌در حالی که برترین‌های جهان در قطر با هم رقابت می‌کردند،  توانستیم علاوه بر ششمی پرورش‌نیا، «بابک یگانه» و «شیوا فلاحت‌پور» در میکس عنوان دومی و مدال نقره را برای کشور بدست آورند.

وی خاطر نشان کرد: توان کسب سهمیه المپیکی در رشته تراپ را در قطر را داشتیم زیرا «علی دوستی» تنها با اختلاف یک بشقاب از راهیابی به فینال بازماند و در این میان نباید فراموش کنیم وی با سلاحی در این رقابت‌ها حضور یافت که متعلق به ۴۰ سال پیش بود و آن زمان نیز به منظور آموزش خریداری شده بود.  تیراندازان زن و مرد در رشته اهداف پروازی توانایی دارند که در بازی‌های آسیایی آینده مدال‌آور باشند و برای المپیک ۲۰۲۴ نیز در رقابت‌های توزیع سهمیه شرکت کرده و سهمیه بگیرند.

عبدالمحمدی خاطرنشان کرد: برای دستیابی به سهمیه المپیک و همچنین کسب مدال در بازی‌های آسیایی و المپیک،  نیازمند امکانات و اعتبارات کافی هستیم زیرا باید در مسابقات برون مرزی متعددی شرکت کنیم تا حداقل از نظر فنی به رقیبان که در طول سال در ۲۰ تا ۲۵ رویداد بین‌المللی شرکت می‌کنند، نزدیک شویم.

وی ادامه داد:‌ با توجه به شرایط کنونی کشور و تحریم‌های بی‌رحمانه،  افزایش نرخ ارز، همچین شرایط سخت اخذ روادید، امیدواریم با حمایت بیشتر مدیران ورزش کشور از  فدراسیون تیراندازی در تامین هزینه‌های اعزام و خرید تجهیزات این رشته، امکان آماده‌سازی و حضور در میادین مختلف بین‌المللی برای تیراندازان رشته اهداف پروازی فراهم شود و فراموش نکنیم که هزینه تامین تفنگ، فشنگ و تجهیزات مورد نیاز این رشته چند برابر بیشتر از تیراندازی در رشته‌های تفنگ و تپانچه است.

سرمربی تیم ملی اهداف پروازی همچنین گفت: کسب ۶ سهمیه المپیکی در رشته تیراندازی،  نشان می‌دهد که استعدادهای بسیاری در این رشته وجود دارد که با توجه به برنامه‌ فدراسیون ‌توان کسب سهمیه در رشته اهداف پروازی را نیز داریم.

عبدالمحمدی گفت: لیگ اهداف پروازی دوباره در حال شکل‌گیری و برگزاری است و براساس قوانین جدید فدراسیون، تیم‌های شرکت کننده باید در کنار سه تیرانداز رشته تراپ، یک تیرانداز زن، یک تیرانداز رشته اسکیت و یک تیرانداز رده جوانان را در ترکیب تیم خود به فدراسیون معرفی کنند.  امیدوارم بتوانیم لیگ برتر اهداف پروازی را در زمان تعیین شده و بدون هیچ مشکلی برگزار کنیم و فرصت خواهیم داشت در کنار اردوهای تیم ملی بزرگسالان، مسابقات انتخابی و اردوی تیم ملی جوانان را نیز برگزار کنیم.

سرمربی تیم ملی اهداف پروازی با قدردانی از مدیران وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تصریح کرد: وزارت دفاع با در اختیار گذاشتن سلاح و مهمات کافی در اختیار فدراسیون، حمایت خوبی را داشته است.