قم - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: کشاورزی قم در سال جهش تولید با توجه به راهبرد تغییر الگوی کشت دنبال می‌شود و این مساله ازجمله مهمترین اولویت‌های موردتوجه کارشناسان و بهره‌برداران بخش کشاورزی استان است.

عباس پورمیدانی روز سه‌شنبه درگفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: در آستانه کشت پاییزه استان، توجه به طرح تغییر الگوی کشت بیش‌ازپیش موردتوجه قرارگرفته است تا از سطح زیر کشت گیاهانی که برای رشد به آب زیادی نیاز دارند کاسته و به‌جای آن از گیاهان کم‌آبر که در مقابل تنش‌های محیطی نیز مقاوم‌تر هستند، استفاده شود.

وی افزود: موضوع محدودیت‌ دسترسی به منابع آبی درقم جدی است و اگر بخواهیم کشاورزی این استان برای سال‌های آینده روند رو به رشد خود را حفظ کند،‌ بهترین راهکار اجرای برنامه‌های تغییر الگوی کشت است که نقش موثری در کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی دارد.

وی ادامه داد: استفاده از روش‌های نوین آبیاری و گسترش کشت‌های گلخانه‌ای در قم از دیگر برنامه‌هایی است که در چارچوب راهبرد تغییر الگوی کشت برای حفظ و توسعه سطح سبز استان دنبال می‌شود.

پورمیدانی گفت:‌ همراهی کشاورزان با کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی قم برای اجرای برنامه‌های طرح تغییر الگوی کشت استان مطلوب است و امیدواریم قم در زمینه اجرای این راهبرد مهم در سطح کشور نمونه باشد.

وی بیان کرد:‌ اجرای طرح تغییر الگوی کشت موجب افزایش بازدهی محصول در بخش‌های مختلف کشاورزی استان می‌شود و از این طریق نقش موثری در ارتقا درآمد کشاورزان خواهد داشت.

وی ادامه داد: اجرای طرح تغییر الگوی کشت درقم به‌صورت مستمر توسط کارشناسان در سطح استانی و ملی رصد می‌شود تا در ادامه راه مسائل و مشکلات احتمالی برطرف و نقاط قوت با تلاش بیشتر تقویت شود.

نزدیک به ۱۴ هزار تن در بخش کشاورزی قم مشغول فعالیت می‌کنند که در این میان بیش از یک هزار تن خانم هستند.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستائیان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده است.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۸۰۵ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی و شیلات است.