به گزارش ایرنا، شبکه خبری سی بی اس یک نظرسنجی که به سفارش سی بی اس انجام شده حکایت از آن دارد که: دو سوم رای دهندگان آمریکایی می گویند اگر واکسن امسال آماده شود اولین چیزی که به آن فکر می کنند این است که در تولید واکسن تعجیل شده و واکسن بدون انجام آزمایشات لازم به بازار آمده است.
این نتایج نشان داد: در نظرسنجی از رای دهندگانی در سطح ملی فقط ۲۱ درصد می گویند واکسن را به محض این که در دسترس قرار گیرد بدون هیچ هزینه ای دریافت خواهند کرد. در اواخر ماه ژوئیه (تیر) ۳۲ درصد از رای دهندگان همین نظر را داشتند که نشان می دهد چنین تفکری نزد رای دهندگان آمریکایی کاهش یافته است.
در بین اکثر (دوم سوم) رای دهندگان که فکر می کنند در ساخت واکسن تعجیل شده و بدون این که آزمایشات لازم انجام شود به بازار آمده است، فقط ۱۳ درصد می گویند اگر حتی واکسن کرونا بزودی آماده و در دسترس قرار گیرد، آن را دریافت خواهند کرد.
در حالی که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا وعده داد که واکسن کرونا پاییز امسال آماده خواهد شد، تعداد دموکرات هایی که می گویند واکسن را دریافت خواهند کرد کاهش یافته است.
بیشتر دموکرات ها اکنون می گویند آنها هم می خواهند دریافت کننده واکسن باشند اما منتظر می مانند تا ببینند چه اتفاقی برای دیگرانی که واکسن زده اند رخ خواهد داد.
حتی دموکرات هایی که گفته اند «بسیار نگران» خود و مبتلا شدن یکی از اعضای خانواده شان به ویروس کرونا هستند می گویند بلافاصله بعد از مهیا شدن واکسن آن را دریافت نخواهند کرد.
دموکرات های سفید پوست دو برابر دموکرات های سیاه پوست می گویند در صورت در دسترس بودن واکسن آن را دریافت خواهند کرد.
از هر چهار دموکرات یک نفر می گوید در صورت مهیا بودن واکسن در سال جاری اولین فکر آنها این خواهد بود که در تولید و عرضه آن شتاب شده بدون این که آزمایشات کافی بعمل آید. نیمی از جمهوریخواهان این نظر را دارند. اندکی بیشتر از نیمی از آنها یعتی ۵۲ درصد می گویند اگر واکسن امسال در دسترس قرار گیرد آن را دستاوردی علمی قلمداد خواهند کرد. این جمهوریخواهان با احتمال بیشتری بیان کردند که واکسن را به محض عرضه دریافت خواهند کرد اما باز هم در بین جمهوریخواهان گروهی هم هستند که هنوز هم می گویند صبر خواهند کرد و یا اصلا واکسن را بر روی خود آزمایش نخواهند کرد.
با ادامه شیوع ویروس کرونا در آمریکا، رای دهندگان این کشور اکنون می گویند اعتماد کمتری به برخی از سازمان های کلیدی در ارائه اطلاعات درباره این ویروس دارند و اعتماد آنها به مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها در آمریکا کاهش قابل توجهی داشته است و از ۸۶ درصد در ماه مارس (اسفند و فروردین) به فقط ۵۴ درصد در امروز رسیده است.
تعداد کمتری از آنها اکنون در مقایسه با بهار گذشته به رسانه ها، فرمانداران و حتی شخص ترامپ در ارائه اطلاعات دقیق درباره ویروس کرونا اعتماد دارند.
در رابطه با نامزدهای انتخابات بیشتر رای دهندگان می گویند به جو بایدن رقیب دموکرات ترامپ در اطمینان دادن درباره سالم بودن واکسنی که در دسترس قرار می گیرد، اعتماد بیشتری دارند.
همزمان با تولید واکسن، ۷۵ درصد از رای دهندگان فکر می کنند رئیس جمهور آتی آمریکا هر کسی که باشد باید علنا واکسن را دریافت کند تا به مردم نشان دهد که مشکلی برای سلامت آنها ایجاد نخواهد شد. این تفکر در بین خطوط حزبی مختلف در آمریکا یکسان بود به طوری که اکثریت جمهوریخواهان (۶۵ درصد)، دموکرات ها (۸۴ درصد) و رای دهندگان مستقل (۷۶ درصد) همین نظر را داشتند.
انتخابات برای تعیین پنجاه و نهمین رئیس جمهوری آمریکا و معاون او سوم نوامبر ۲۰۲۰ برابر با ۱۳ آبان ماه برگزار می شود.
نظرسنجی اخیر دربازه زمانی بین دوم تا چهارم سپتامبر (۱۳-۱۲ شهریور) از بین دو هزار و ۴۹۳ هزار نفر از رای دهندگان واجد شرایط در سطح ملی و با ضریب خطای مثبت و منفی ۲.۴ درصد انجام شده است.
کامالا هریس معاون بایدن روز شنبه در گفت و گو با شبکه سی ان ان گفت: من نمیتوانم به وعدههای ترامپ رییس جمهوری آمریکا در مورد کارآیی و ایمن واکسن کرونا اعتماد کنم.
وی با توجه به وعده ترامپ در مورد تولید واکسن کرونا تا اوایل ماه نوامبر (آبان) گفت: حرف های ترامپ درباره واکسن کرونا قابل اعتماد نیست.