تهران- ایرنا- محققان با استفاده از دومین اَبَر رایانه قدرتمند جهان توانستند ۴۰ هزار ژن را تجزیه و تحلیل و نظریه جدیدی را درباره کووید ۱۹ ارائه کنند.

به گزارش روز دوشنبه پایگاه خبری ساینس، این ژن‌ها از ۱۷ هزار نمونه جمع‌آوری شده در تابستان و در تلاش برای درک بهتر ویروس جدید کرونا به دست آمده‌اند. با وجود این اَبَر رایانه Summit در لابراتوار ملی اوک ریدج در آمریکا، دومین اَبَر رایانه قدرتمند جهان محسوب می‌شود، فرایند تجزیه و تحلیل داده‌ها که مشتمل بر بررسی ۲.۵ میلیارد ترکیب ژنتیکی بود، بیش از دو هفته به طول انجامید.

در نتیجه این تحقیقات مشخص شد یک ترکیب شیمیایی طبیعی موسوم به برادی کینین که فشار خون را تنظیم می‌کند، از واقعیت‌های زیادی در رابطه با کووید ۱۹ و علایم آن پرده برمی‌دارد.
بر اساس نظریه جدید محققان عامل اصلی مرگبارترین علایم کووید ۱۹، پدیده‌ای موسوم به طوفان برادی کینین (bradykinin storm) است. مبنای این نظریه قبول فرضیه‌ای است که بر اساس آن عفونت ویروسی در بدن از طریق گیرنده های ACE۲ که در بینی، کلیه‌ها و قلب نیز وجود دارند، آغاز می‌شود.

برادی‌کینین باعث می‌شود رگ‌های خونی گشاد شوند و در نتیجه فشار خون کاهش یابد. فعال شدن سامانه کینین-کالیکرئین همچنین موجب افزایش نشت مایعات از عروق و ادم به صورت موضعی می‌شود. سامانه کینین-کالیکرئین (Kinin–kallikrein system‎) یک سامانه هورمونی است که هنوز کاملا شناخته شده نیست. این سامانه نقش قابل توجهی در التهاب، انعقاد خون، کنترل فشار خون و درد دارد. واسطه‌های مهم این سیستم مانند برادی‌کینین و کالیدین گشادکننده عروق هستند.

نتایج این تحقیقات می‌تواند علت بروز بیماری‌های عروقی، از حمله قلبی گرفته تا التهاب پوست و انگشتان در برخی از بیماران را روشن کند و راهکارهای درمانی احتمالی برای مقابله با شدیدترین علایم بیماری کووید ۱۹ را در اختیار بگذارد.

ویروس کرونا موسوم به « کوید ۱۹»  اواسط ماه دسامبر (۲۴ اذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

دروس آدهانوم مدیر کل سازمان جهانی بهداشت چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی خبری تاکید کرد که اگرچه واژه «همه‌گیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد اما ارزیابی‌های این سازمان ویروس کرونا را «همه‌گیر جهانی» شناسایی و اعلام می‌کند.

بر اساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت، تاکنون  ۲۷ میلیون و  ۲۹۲ هزار و ۶۶۱ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند، ۱۹ میلیون و ۳۷۷ هزارو ۳۲۰ نفر بهبود یافته‌اند و ۸۸۷ هزار و ۵۵۵ نفر جان خود را از دست داده‌اند.
دانشمندان بسیاری در سراسر جهان به دنبال ساخت واکسن این پاندمی هستند.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه eLife  منتشر شده است.