پکن- ایرنا- سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنش به محدودیت های اعمال شده برای روزنامه نگاران این کشور در آمریکا گفت: همه گزینه های چین روی میز است و آمریکا کاملاً با این موضوع آگاه است اگر واشنگتن بر اشتباهات خود اصرار کند، چین مجبور است پاسخ های لازم را بدهد و قاطعانه از حقوق قانونی خود محافظت کند.

به گزارش ایرنا، «جائو لی جیان» روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در پکن افزود: به دلیل محدودیت های اعمال شده از سوی آمریکا، خبرنگاران چینی فعال در آمریکا تا کنون نتوانسته اند روادید خود را تمدید کنند روادید خبرنگاران چینی در آمریکا تا ۹ مهر اعتبار دارد ولی آمریکا تاکنون به رغم درخواست آنها اقدامی برای تمدید ویزا نکرده است.

این مقام چینی اظهار کرد که آمریکا در سال ۲۰۱۸ روادید چند روزنامه نگار چینی را معلق کرد و در نهایت آنها مجبور به ترک آمریکا شدند اکنون نیز آمریکا روادید خبرنگاران چینی را به سه ماه محدود کرده است و در کار و فعالیت خبرنگاران و رسانه های چینی در آمریکا اخلال ایجاد کرده است.

جائو با یاداوری اینکه آمریکا با این اقدام به دنبال ایجاد فشار حداکثری بر چین است موضوعی که پکن به شدت از آن انزجار دارد از آمریکا خواست در سرع وقت اشتباه خود را اصلاح کند و برای خبرنگاران چینی روادید صادر کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا روز جمعه در بیانیه ای اعلام کرد که وزارت امور خارجه چین به سفارت آمریکا در پکن اطلاع داده است که کارت خبرنگاری خبرنگاران رسانه های آمریکایی در چین را تمدید نمی کند و این موضوع را واکنش متقابل چین به ایالات متحده خوانده است.

جائو در ادامه با رد این ادعا در مورد وضعیت صدور روادید برای خبرنگاران آمریکایی ساکن چین خاطر نشان کرد: تمدید کارت خبرنگاری خبرنگاران رسانه های آمریکایی از جمله "سی ان ان"  در مرحله پذیرش است تا زمانی که کارت مطبوعاتی جدید صادر نشود، کار گزارشگری و زندگی خبرنگاران آمریکایی در چین به هیچ وجه تحت تاثیر قرار نمی گیرد و طرف چینی رسماً طرف آمریکایی را مطلع کرده است.

او با اشاره به استانداردهای دو گانه آمریکا در مورد رسانه گفت: از یک سو ایالات متحده آزادی مطبوعات را تبلیغ می کند اما از سوی دیگر با رسانه های چینی تبعیض آمیز رفتار می کند و حتی خبرنگاران چینی مستقر در آمریکا را گروگان می گیرد و به چین فشار می آورد.

این سخنگوی وزارت خارجه چین در ادامه در مورد سایر خبرنگاران خارجی مستقر در چین نیز گفت که آنها مشکلی ندارند و روادید آنها طبق روال عادی صادر خواهد شد.

آمریکا و چین در ماه های اخیر درگیر یک رشته اقدامات تلافی جویانه مرتبط با خبرنگاران بوده اند در ماه مارس، چین خبرنگاران سه روزنامه آمریکایی را اخراج کرد. این اقدام یک ماه پس از آن انجام شد که آمریکا اعلام کرده بود با پنج رسانه دولتی چینی فعال در آمریکا همانند سفارتخانه های خارجی رفتار خواهد کرد.

یک روز پس از حکم آمریکا درباره رسانه های دولتی چین، پکن سه خبرنگار "وال استریت ژورنال" که دو تن آمریکایی و یکی از آنها استرالیایی بودند را به علت انتشار یادداشتی که چین آن را نژادپرستانه دانست، اخراج کرد.

جائو در ادامه به رابطه چین و پاکستان پرداخت و گفت: چین و پاکستان همیشه در راستای توسعه روابط دو جانبه با یگدیگر کار کرده اند و این همکاری در زمینه مقابله با کرونا افزایش یافته است.

سخنگوی وزارت خارجه چین از «سیپک» به عنوان یکی از طرح های مهم دو کشور در چارچوب یک کمربند یک جاده یاد کرد و گفت: این طرح باعث تقویت روابط دو جانبه و سود متقابل میان دو کشور می شود.

این مقام چینی همچنین در واکنش به تهدید آمریکا به قرار دادن نام شرکت "اس ام آی سی" چین شرکت فعال در زمینه تراشه در فهرست سیاه گفت: از آمریکا می خواهیم که اقدام اشتباه تعمیم مفهوم امنیت ملی و سرکوب شرکت های خارجی را متوقف کند.

جائو افزود: آمریکا در روزهای اخیر بدون هیچ شاهد و مدرک مستدل و با سوء استفاده از نیروی کشور، محدودیت های مختلفی علیه شرکت های چین اعمال کرده است این سلطه جویی عریان است و چین قاطعانه با آن مخالف است این اقدام نه تنها ناقض مقرارت تجارت بین المللی است، بلکه زنجیره صنعتی، زنجیره تأمین و زنجیره ارزش جهانی را تخریب می کند و حتماً به زیان منافع خود آمریکا تمام خواهد شد.