«محمد رفیعی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: با تحقیقات و بررسیهای انجام شده تعداد قابل توجهی شرکت مستعد در این استان شناسایی شده که پس از پیمودن فرآیندهای اداری و فناوری در زمره شرکتهای دانشبنیان قرار میگیرند.
وی اظهار داشت: تعداد شرکتهای فناور این استان تا پیش از فعالیت دولت تدبیر و امید ۳۴ واحد بود اما در هفت سال گذشته تعداد این شرکتها به ۱۵۱ واحد رسیده است.
رفیعی بیان کرد: فضای ویژه پارک علم فناوری استان مرکزی تا سال ۱۳۹۲ حدود ۲ هزار و ۶۰۰ متر مربع بود اما در طول هفت سال گذشته با رشد ۵۴۲ درصدی فضای در اختیار پارک این استان به ۱۴ هزار و ۱۰۰ متر مربع رسیده است.
وی اضافه کرد: صادرات شرکتهای فناور و دانش بنیان استان مرکزی تا سال ۱۳۹۲ سالانه ۱۷۴ هزار یورو بود اما اکنون سالانه بیش از ۲ میلیون ۵۱۳ یورو انواع کالا از این شرکتها به نقاط مختلف جهان صادر میشود.
رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی گفت: میزان فروش محصولات شرکتهای فناور و دانشبنیان این استان تا سال ۱۳۹۲ سالانه ۸۳ میلیارد ریال بود اما فروش سالانه ایت شرکتهای استان در شرایط کنونی بیش از ۵۳۴ میلیارد ریال ارزیابی میشود.
رفیعی افزود: سال ۱۳۹۲ مجموع شاغلان شرکتهای فناوری و دانشبنیان استان مرکزی ۱۸۸ نفر بود اما اکنون یک هزار و ۸۶ نفر در این شرکتها فعالیت میکنند.
شرکتهای دانش بنیان، موسسات خصوصی یا تعاونی هستند که به منظور افزایش علم و ثروت، توسعه اقتصادی بر پایه دانش و تحقق اهداف علمی و اقتصادی در راستای گسترش اختراع و نوآوری و در نهایت تجاریسازی نتایج تحقیق و توسعه در حوزه فناوریهای برتر و با ارزش افزوده فراوان تشکیل می شوند.