دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز دوشنبه به نقل از مدیر بیمارستان قائم گزارش داد: در دوران شیوع ویروس همهگیر کرونا چند بیمارستان در مشهد بطور ویژه به درمان و بستری بیماران کووید ۱۹ اختصاص یافت که یکی از آنها بیمارستان قائم بود.
دکتر حسن خداپرست افزود: هماینک فقط بیماران اعصاب و سکته مغزی که به ویروس کرونا هم مبتلا هستند در بیمارستان قائم بستری میشوند زیرا این مرکز درمانی مبدا ارجاع درمان بیماریهای اعصاب و جراحی مغز و اعصاب در سطح استان خراسان رضوی است.
وی ادامه داد: بیمارانی که دچار سکته مغزی شده و بطور همزمان درگیر ویروس کرونا نیز هستند در بخشی جداگانه در بیمارستان قئم تحت درمان قرار میگیرند و از سایر بیماران مغز و اعصاب جدا میشوند تا خطری برای سلامتی دیگران وجود نداشته باشد.
مدیر بیمارستان قائم (عج) گفت: شهروندان مشهدی میتوانند با خیال آسوده برای درمان سایر بیماریهای خود به این بیمارستان مراجعه کنند زیرا مسیر درمان بیماران اورژانسی و بیماران حوادث عروقی مغز و جراحی اعصاب کاملا از مسیر درمان سایر بیماران جدا است و این بیماران در شرایط ایزوله تحت درمان قرار میگیرند.
وی افزود: همچنین لازم به تاکید است که با خروج بیمارستان قائم(عج) از فرآیند پذیرش بیماران کرونایی، شهروندان مشهدی نباید تصور کنند که شیوع ویروس همهگیر کرونا پایان یافته لذا تاکید بر رعایت پروتکلهای بهداشتی، استفاده از ماسک صورت و فاصلهگذاری فیزیک در سطح جامعه همچنان بطور جدی موضوعیت دارد.
هماینک دو بیمارستان امام رضا (ع) و شریعتی در کلانشهر سه و نیم میلیون نفری مشهد مختص پذیرش بیماران کرونایی هستند.
۸۰ درصد جمعیت خراسان رضوی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند. بقیه جمعیت این استان در قالب ۱۷ شهرستان زیرپوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی تربتجام و نیشابور هستند.
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۳۸۶ هزار و ۶۵۸ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. بیماری کووید ۱۹ تاکنون جان ۲۲ هزار و ۲۹۳ نفر را در کشورمان گرفته است. همچنین تاکنون ۳۳۳ هزار و ۹۰۰ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در ایران بهبود یافتهاند.
"پاندمی کرونا" تاکنون در سطح جهان ۲۷ میلیون و ۲۹۲ هزار و ۶۶۱ نفر را بیمار کرده و جان ۸۷۷ هزار و ۵۵۵ نفر را در ۲۳۰ کشور گرفته است. ۱۹ میلیون و ۳۷۷ هزار و ۳۲۰ نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا در سطح جهان، تاکنون درمان شدهاند.
در این میان آمریکا با شش میلیون و ۴۶۰ هزار و ۲۵۰ بیمار کووید ۱۹ و ۱۹۳ هزار و ۲۵۰ قربانی ویروس کرونا، بیشترین آمار ابتلا و تلفات ناشی از پاندمی کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است. پس از آمریکا کشورهای برزیل، هند و روسیه بیشترین شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارند.
بر اساس آخرین آمارهای رسمی، ایران در جدول مبتلایان و جانباختگان پاندمی کرونا جایگاه یازدهم را در میان کشورهای جهان دارد.