تهران- ایرنا- وزیر راه و شهرسازی گفت: ٢٢ میلیون تن بار از ابتدای شهریورماه در شبکه راه‌های کشور حمل شده که نشانه‌ای از پویایی اقتصاد کشور است.

محمد اسلامی‌ روز دوشنبه در مراسم پنجمین مرحله بهره‌برداری از ۷۰ دستگاه ناوگان ریلی تولید داخل و بازسازی‌شده که در ساختمان راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، افزود: عامدانه و مصرانه جلسات ورود ناوگان ریلی به شبکه را ماهانه برگزار می‌کنیم که نشان دهیم این توانایی و مزیت در کشور وجود دارد و امکان اجرای آن وجود دارد.

وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: وابستگی ما در حوزه ریلی روز به روز کاهش می‌یابد و خودکفایی ما در حال افزایش است و استانداردهای فنی راه‌آهن، در فعالیت صنعتی تأثیرگذار است.

اسلامی افزود: ما صاحب فناوری و صنعت ریلی هستیم و تلاش می‌کنیم در جهتی فراتر از جغرافیای خود حرکت کنیم و به بازارهای جهانی بیندیشیم تا در جهت شکوفایی اقتصاد کشور گام برداریم.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در همین ایام برای قطع وابستگی گام‌های بلندی برداشته شد و با قطع وابستگی به ارز و کشورهای خارجی، صنایع داخلی توانستند خود را عمق ببخشند و جدول زمان‌بندی برای تولید محصول تعیین شود.

وی ادامه داد: امسال عامدانه تولید ۲۰۰۰ دستگاه را برای ناوگان ریلی هدف گذاری کردیم تا بتوانیم خود را مکلف به رسیدن به این عدد در سال جهش تولید کنیم؛ در ۵ ماه نخست سال ۹۹ به عدد تولید ۳۲۹ دستگاه انواع ناوگان ریلی رسیدیم، این رقم در ۱۲ ماه سال گذشته ۷۷۸ دستگاه بود.

وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: این تعهدات کارخانه‌های سازنده، نویدبخش است، البته اتفاقاتی در حوزه بازار فولاد و مسائل بانکی رخ داد که رفع شد، امیدواریم با هموارسازی مسیر از ماه‌های آینده، شاهد تحویل بیشتری از محصولات تولید داخل به ناوگان ریلی باشیم.

وی ادامه داد: سفارش هشت هزار دستگاه واگن توسط بخش ریلی دریافت شده است که این موضوع، مزیت محسوب می‌شود.

اسلامی اضافه کرد: با وجود کارشکنی دشمنان چرخ اقتصاد کشور در حال حرکت است، در حوزه وزارت راه و شهرسازی نشانه‌هایی از توسعه و اقتصاد فعال داریم؛ به عنوان مثال از ابتدای شهریورماه تا ۱۵ این ماه ۲۲ میلیون تن بار با بارنامه در جاده‌ها جابه‌جا شد و این نشان از فعال بودن اقتصاد کشور دارد.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ارتقاء سهم ریل در جابه‌جایی بار بنادر گفت: بر اساس آمار، سهم ریل از بار بنادر از ابتدای امسال تاکنون نسبت به پارسال ۲.۲ برابر رشد دارد و این نشان می‌دهد ریل به سمت استفاده حداکثری حرکت می‌کند.  سال ۹۴ سهم ریل در حمل بار کشور هفت درصد بود در سال گذشته ١٣ درصد و تا پایان امسال این رقم از ۱۵ درصد هم عبور می‌کند.