به گزارش روز جمعه ایرنا، وزیر آموزش و پرورش پاکستان در جلسه نهایی با وزیران آموزش دولتهای ایالتی این کشور پانزدهم سپتامبر (۲۵ شهریور) را تاریخ ازسرگیری فعالیت دانشگاههای سراسر این کشور، دانشکدهها و مقاطع تحصیلی نهم تا دوازدهم اعلام کرد.
وی در عین حال نگرانی از احتمال شیوع ویروس کرونا را دلیل عدم موافقت با حضور دانش آموزان مقاطع اول تا هشتم از جمله پیش دبستانی عنوان کرد و افزود: بازگشایی این مراکز تحصیلی طی دو مرحله و در بازه زمانی ۱۵ روزه تا ۹ مهرماه امکان پذیر خواهد بود.
«شفقت محمود» اعلام کرد که یک هفته پس از بررسی دقیق وضعیت سلامت دانشجویان و محصلان تا کلاس دوازدهم و با توافق ستاد ملی مبارزه و مدیریت کرونا با حضور دانش آموزان کلاس ششم تا هشتم در مراکز آموزشی موافقت خواهد شد.
وی افزود: در صورت عادی بودن وضعیت پس از حضور دانش آموزان مقاطع ششم و هشتم در مرحله پایانی تا ۹ مهرماه مدارس ابتدایی و کودکان پیش دبستانی نیز مجاز به حضور در مراکز آموزشی خواهند بود.
وزیر آموزش و پرورش پاکستان در عین حال هشدار داد که هر چند نرخ ابتلای مردم به کرونا در کشور پایین آمده و تلفات جانی نیز کاهش یافته است اما خطر این ویروس از بین نرفته و در صورت بیاحتیاطی و عدم پیروی از پروتکلهای بهداشتی احتمال بروز موج جدید شیوع کرونا مردم پاکستان به ویژه قشر محصل کشور را تهدید میکند.
براساس طرح بازگشایی مراکز آموزشی در پاکستان طی مرحله اول حدود ۷ میلیون دانشجو حضور در دانشکده و دانشگاهها را از سر خواهند گرفت درحالی که ۶. ۴ میلیون محصل از کلاس ششم تا هشتم نیز در مرحله مجاز به مراجعه حضوری در مدارس خواهند بود.
بیم شیوع کرونا، استفاده از ماسک اجباری است
سرپرست وزارت بهداشت پاکستان و دستیار ویژه نخست وزیر این کشور نیز با ابراز اطمینان از بازگشایی مراکز آموزشی پس از ۶ ماه تعطیلی، گفت: استفاده از ماسک اجباری است و در صورت مشاهده تخلف و سوء مدیریت در اجرای تمهیدات بهداشتی، با مراکز آموزشی متخلف برخورد خواهد شد.
«فیصل سلطان» اعلام کرد: ستاد ملی عملیات و مدیریت کرونا در پاکستان دستورالعملهای مورد نظر برای مراکز آموزشی کی از ۲۵ شهریور مجاز به فعالیت هستند، ابلاغ شده و دلیل اصلی آن نیز برقرار بودن خطر شدت گرفتن شیوع کرونا میباشد.
وی افزود: وزارت بهداشت با مشارکت وزارت آموزش و پرورش پاکستان ۲ هفته پس از بازگشایی دانشگاه و دانشکدهها اقدام به تست کرونای دانشجویان میکند و موارد مثبت کرونا را جدی گرفته و تاکید میکنیم که هرگونه نرمش در بحث عدم پیروی از مقررات بهداشتی باعث بروز موج جدید کرونا در پاکستان میشود.
دولت پاکستان که شمار بیماران کرونایی در این کشور از ۲۹۹ هزار نفر عبور کرده است، از ادامه روند کاهش نسبی نرخ ابتلا به این ویروس خبر میدهد، این درحالی است که مقامات پاکستانی ضمن تاکید بر رعایت پروتکلهای بهداشتی و ادامه محدودیتهای هدفمند، خود را برای بازگشایی مدارس و دانشگاههای این کشور آماده میکنند.
هجدهم اردیبهشت ماه امسال دولت پاکستان به رغم کاهش محدودیتهای کرونایی، تعطیلی مدارس و دانشگاهها را برای دوماه دیگر تمدید کرد.