تهران - ایرنا - آژانس محیط زیست اروپا می‌گوید اروپایی‌ها به طور دائم در معرض خطرات زیست محیطی اعم از آلودگی هوا، آلودگی صوتی و مواد شیمیایی قرار دارند وسالانه ۶۳۰ هزار نفر از ساکنان قاره سبز به دلایل ناشی از آلودگی های زیست محیطی جان خود را از دست می دهند.

به گزارش ایرنا،  خبرگزاری فرانسه روز سه شنبه اعلام کرد طبق تازه ترین گزارش آژانس محیط زیست اروپا، در اتحادیه اروپا ۱۳ درصد مرگ و میرها مربوط به آلودگی های زیست محیطی است.

آمار و ارقام مربوط به تعداد جان باختگان ناشی از آلودگی ها در اروپا حکایت از آن دارد که این معضل، بیش از شیوع کرونا در قاره سبز قربانی می گیرد.

«ظهور عوامل بیماری‌زا مشترک میان انسان و دام (مانند مورد کووید-۱۹)  با تخریب محیط زیست و فعل و انفعالات میان انسان و حیوانات در سیستم غذایی مرتبط است.» طبق این مطالعه، اروپایی‌ها به طور دائمی در معرض خطرات زیست محیطی قرار دارند: آلودگی هوا  و آلودگی های شیمیایی وصوتی که اگرچه به وضوح کاهش یافته اما همچنان عامل اصلی مرگ در اروپاست.

طبق آخرین آمار موجود، در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا، ۶۳۰ هزار مورد مرگ می‌تواند به طور مستقیم و یا غیر مستقیم به یک محیط آلوده در سال ۲۰۱۲ نسبت داده شود. البته تفاوت‌های چشمگیری در این زمینه در غرب و شرق اروپا و با توجه به سطح اقتصادی و اجتماعی وجود دارد.

در رومانی از هر ۵ مورد، یک مورد ناشی از آلودگی ثبت می‌شود در حالی که این نسبت در سوئد و دانمارک یک به ۱۰ است. آژانس محیط زیست اروپا تاکید کرد: این مرگ و میرها به طور عمده بر اثر سرطان، بیماری‌های قلبی، عروقی و تنفسی است که با از بین بردن خطرات ناسالم زیست محیطی می‌توان مانع از این مرگ و میرها شد.

طبق این گزارش قشر فقیر بیش از دیگران در معرض آلودگی و شرایط سخت آب و هوایی از جمله گرما و سرمای شدید قرار دارند که این مساله به محل کار، زندگی و مدرسه آنها برمی‌گردد که اغلب در مناطق و محله‌های محروم و حومه شهرها که محورهای اصلی ترافیکی است زندگی می‌کنند.

میزان مرگ و میر در اروپا بر اثر آلودگی در شرایطی ۱۳ درصد از کل آمار مرگ و میر اعلام می‌شود که میزان فوتی‌های ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ در بین اروپایی‌ها، کمتر از این رقم است.

از آغاز شیوع کرونا تاکنون ۳ میلیون و ۸۳۳ هزار و ۹۹۲ نفر در اروپا به کرونا مبتلا شده‌اند که میزان فوتی‌ها از این مجموع ۲۱۰ هزار و ۳۳۹ نفر است. با این رقم، کمتر از ۱۰ درصد تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ در اروپا جان خود را از دست داده‌اند که نسبت به میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی آمار کمتری دارد.