سیدمهدی آخشیک روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه طی یک سال گذشته گسترش فضاهای مطالعاتی، سختافزاری و سرانه زیربنایی ملایر رشدی ۲۰ درصدی داشته است، افزود: در حال حاضر سرانه زیربنایی کتابخانههای این شهرستان به ازای هر یکصد نفر ۲.۱۰ مترمربع است.
وی افزود: سال گذشته ۲ باب کتابخانه در شهر زنگنه (شهید آزموده) و زندان ملایر افتتاح و موجب افزایش سرانه زیربنایی کتابخانهها از ۱.۷۸ به ۲.۱۰ مترمربع شد.
رییس اداره کتابخانههای عمومی ملایر بیان کرد: چهار طرح کتابخانههای عمومی شهید «مسعودی پور» روبروی یخدان میرفتاح ملایر، کتابخانه انتهای خیابان سعدی ملایر، کتابخانه روستاهای ینگیکند و توچغاز در دست اقدام است که با بهرهبرداری از آنها سرانه زیربنایی کتابخانهها رشد قابل توجهی خواهد داشت.
آخشیک ادامه داد: کتابخانه روستای«ینگیکند» با پیشرفت فیزیکی بیش از ۹۰ درصد و زیربنای ۱۲۰ مترمربع توسط بانک پاسارگاد در حال اجرا است و پاییز امسال آماده بهرهبرداری است و یکصد میلیون تومان اعتبار نیز برای تکمیل نیاز دارد.
وی با بیان اینکه کتابخانه عمومی روستای توچغاز با بیش از ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی آماده افتتاح است و یکصد میلیون تومان برای تکمیل نهایی نیاز دارد افزود: زمین و نقشه کتابخانه عمومی شهید «مسعودیپور» نیز با ۴۰۰ مترمربع زیربنا تهیه شده است و به ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار برای احداث نیاز دارد.
رییس اداره کتابخانههای عمومی ملایر گفت: برای احداث کتابخانه عمومی انتهای خیابان سعدی ملایر منتظر واگذاری زمین توسط اداره مسکن و شهرسازی هستیم که در مجموع ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار برای ساخت این کتابخانه نیاز است و یکی از خیران ملایری قول مساعد برای تامین ۳۰۰ میلیون تومان از این مبلغ را داده است.
آخشیک بیان کرد: با افتتاح این طرحها، تعداد کتابخانههای عمومی این شهرستان از ۲۲ باب به ۲۶ باب میرسد.
وی افزود: علاوه بر این زمین کتابخانه روستای ازناو نیز با ۱۴۴ مترمربع مساحت توسط اهالی روستا واگذار شده است و توسط بانک پاسارگاد احداث خواهد شد.
رییس اداره کتابخانههای عمومی ملایر یادآور شد: سالن آمفیتئاتر کتابخانه شهید آزموده شهر زنگنه از دیگر طرحهای عمرانی در دست اقدام به شمار می رود که صندلیگذاری، پوشش دیوارها و سقف این سالن باقی مانده است و یک میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل نیاز دارد.
آخشیک همچنین به مجازی شدن برنامههای این نهاد از زمان شیوع ویروس کرونا اشاره و بیان کرد: در این مدت سه نشست مجازی کتابخوان با عنوان نشست مجازی «نماز، فرزندپروری و غدیر» برگزار شد.
وی بزرگداشت علامه مجلسی و علامه امینی و معرفی شخصیت و آثار این علما، بزرگداشت روز مقاومت اسلامی و روز کشتی با عنوان معرفی مفاخر کشتی این شهرستان و کتاب گنجینه فنون کشتی آزاد و فرنگی با حضور رییس هیات کشتی ملایر را از دیگر برنامههای این حوزه عنوان کرد.
آخشیک از دیگر فعالیتهای مجازی کتابخانهها به برپایی نمایشگاه مجازی کتاب، معرفی متنی کتاب توسط همکاران و انعکاس در فضاهای مجازی در راستای تولید محتوای فرهنگی، معرفی تصویری کتاب توسط همکاران و اعضا و معرفی صوتی کتاب توسط کتابداران با عنوان«کتاب یادت باشد»،«ر» و «قصه ما راست بود» اشاره کرد.
وی ادامه داد: همچنین صفحههای مجازی در شبکههای اجتماعی و ایجاد وبلاگ برای دسترسی بهتر شهروندان و آسانسازی ارتباط مخاطبان با کتابخانههای عمومی این شهرستان راهاندازی شد.
رییس اداره کتابخانههای عمومی ملایر دیدار با مدیران دستگاههای اجرایی و ائمه جماعات در راستای ایجاد ارتباطات سازنده فرهنگی و استفاده از ظرفیتهای بالقوه هر سازمان در راستای تحقق اهداف فرهنگی و همکاری با مرکز حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس و جمعآوری اسناد دفاع مقدس شهرستان از دیگر اقدامات برشمرد.
آخشیک گفت: به منظور مقابله با ویروس کرونا و آشنایی کودکان برای مقابله با این ویروس، پویش«ما کرونا را شکست میدهیم» راهاندازی و تصاویر و نقاشیهای کودکان در فضای مجازی منعکس شد.
وی اظهار داشت: نشست «چه کتابی بخوانم» نیز پنجشنبه هر هفته در فضای مجازی کتابخانههای ملایر در راستای ارایه سیر مطالعاتی و معرفی نویسندگان مطرح ادبیات داستانی ایران و جهان در حال برگزاری است.
آخشیک همچنین به برگزاری مسابقات کتابخوانی برخط «سلام بر ابراهیم» با موضوع «زندگی شهید ابراهیم هادی» با بیش از ۷۰۰ شرکتکننده در زمان قرنطینه کرونا، مسابقه کتابخوانی برخط خطبه غدیر با بیش از ۶۰۰ شرکتکننده، همکاری کتابدار روستایی در تهیه ماسک و ضدعفونی و تجیهز کتابخانهها در ایام مقابله با کرونا اشاره کرد.
شهرستان ملایر دارای ۲۲ باب کتابخانه شامل ۱۰ باب شهری و ۱۲ باب روستایی با حدود ۲۱۰ هزار نسخه کتاب و بیش از ۱۱ هزار عضو فعال است.