کرمانشاه- ایرنا- ۱۲۰ نفر از مردم روستای مرزی «شیخ صله» ثلاث‌باباجانی که بیشتر آنها کودک هستند روز دوشنبه مسموم شدند و برخی آلودگی آب شرب روستا را یکی از دلایل احتمالی مسمومیت این افراد اعلام کردند اما مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کرمانشاه گفت: آب شرب لوله‌کشی روستا مشکلی ندارد و احتمالا آلودگی مربوط به آب چاه‌های غیرمجاز باشد.

خبر مسمومیت اهالی روستای شیخ‌صله ابتدا توسط «یدالله شکری» فرماندار ثلاث باباجانی رسانه‌ای شد و او اعلام کرد که ۱۲۰ نفر از مردم این روستا مسموم شده‌اند ولی هنوز دلیل اصلی مسمومیت این افراد مشخص نشده است اما حدس ما این است که ناشی از آلودگی آب بوده است.

دکتر «ابراهیم شکیبا»؛ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز دوشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در ارتباط با مسمومیت برخی از اهالی روستای «شیخ صله» شهرستان ثلاث باباجانی گفت: به احتمال قوی مسمومیت مردم این روستا به دلیل آلودگی آب بوده است و اعلام کرد که تیمی متشکل از دانشگاه علوم پزشکی، شرکت آب و فاضلاب و هلال احمر به منظور شناسایی علل و رفع مشکل عازم روستای شیخ‌صله می‌شوند.

وی اظهار داشت: تا زمان رفع مشکل آلودگی آب، تلاش می کنیم از طریق تانکر یا بطری آب موردنیاز مردم روستای شیخ صله را تامین کنیم.

شکیبا اضافه کرد اگرچه سخت است اما مردم می توانند آب را بجوشانند و استفاده کنند.

اعزام ۲۲ مسموم به کرمانشاه

فرماندار ثلاث‌باباجانی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا آمار نهایی افراد مسموم در روستای شیخ صله این شهرستان را ۱۲۰ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۸۹ نفر به صورت سرپایی مداوا و ترخیص شدند، ۱۱ نفر در مراکز درمانی شهرستان تحت درمان هستند و ۲۰ نفر دیگر نیز با اتوبوس آمبولانس به مراکز درمانی کرمانشاه اعزام شدند.

شکری با بیان اینکه وضعیت این روستا اکنون آرام و مشکل خاصی وجود ندارد، افزود: وضعیت اهالی این روستا و آب شرب آن در جلسات شورای سلامت و امنیت غذایی و مدیریت بحران در شهرستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی به اقدامات خوب در راستای رفع مشکلات مردم روستای شیخ صله اشاره کرد و گفت: ۲ تیم پزشکی با چهار دستگاه آمبولانس به روستای شیخ صله اعزام شده است.

وی توضیح داد که مسوولان و کارشناسان شبکه بهداشت و شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه نیز مشغول بررسی و رفع مشکلات آب روستای شیخ صله هستند.

به گفته او، همچنین ۴۰۰ عدد بطری آب به همراه ۲ دستگاه تانکر آب آشامیدنی نیز در روستا مستقر شده است.

فرماندار ثلاث باباجانی در ادامه با بیان اینکه روستای شیخ‌صله حدود ۵۰۰ خانوار با ۲ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت دارد، گفت: این روستا دارای آب لوله کشی است.

شکری افزود: به منظور رفع مشکلات مربوط به آب روستا اقدام به شست و شوی مخزن آب و کلرزنی کردیم و امیدواریم به زودی شاهد رفع مشکلات آب این روستا باشیم.

اسهال و استفراغ علایم اولیه کودکان مسموم

رییس بیمارستان فوق تخصصی دکتر محمدکرمانشاهی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از بستری شدن ۲۴ کودک مسموم شده روستای شیخ ‌صله شهرستان ثلاث‌باباجانی در این بیمارستان خبر داد و گفت: این کودکان با علایم اسهال و استفراغ بستری شدند.

دکتر «فریبا ویسی» افزود: از مجموع ۲۴ نفر بستری شده در این بیمارستان ۲۲ تن از طریق آمبولانس به این مرکز اعزام شده اند و ۲ نفر نیز خود مراجعه کردند.

او با بیان اینکه پذیرش این مسموم‌شدگان از بامداد سه‌شنبه و از ساعت ۳.۵ آغاز شد، افزود: همه این افراد تا ساعت ۵ و ۲۰ دقیقه صبح امروز (سه شنبه) پذیرش و بلافاصله بستری شدند.

وی گفت: پس از اعلام مسمومیت این افراد بلافاصله اعلام وضعیت بحرانی و آماده باش در بیمارستان کردیم و بخش ها را برای پذیرش مصدومان فراهم نمودیم و خوشبختانه مشکلی در پذیرش و بستری این کودکان پیش نیامد.

وی حال عمومی تمام ۲۴ کودک بستری شده در این بیمارستان را ثابت اعلام کرد و گفت: خوشبختانه کودک بدحال اکنون نداریم و در حال طی کردن روال درمانی هستیم.

وی اظهار داشت: همه این کودکان دارای علایم اسهال و استفراغ هستند اما دلیل اصلی مشکل این افراد منوط به جواب آزمایش ها است.

رییس بیمارستان فوق تخصصی دکتر محمدکرمانشاهی در ادامه گفت: از همه این افراد آزمایش های لازم گرفته شده و منتظر جواب این آزمایش ها برای اعلام دلیل بروز این علایم در آنها هستیم و فعلا نمی شود دلیل قاطعی اعلام کرد.

آب شرب لوله‌کشی روستا سالم است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام اینکه آب شرب لوله کشی روستای شیخ صله مشکلی ندارد، گفت: آب شرب این روستا را دیروز (دوشنبه) آزمایش کردیم و امروز نتایج آن را استخراج نمودیم که در این آزمایش ها ثابت شد که آب شرب روستا از نظر کیفیت مشکلی ندارد.

« علیرضا کاکاوند» با بیان اینکه پس از اعلام خبر مسمومیت تعدادی از اهالی روستای شیخ صله بلافاصله تیمی را به منطقه برای بررسی موضوع اعزام کردیم، افزود: آب شرب لوله کشی روستا را در آزمایشگاه شرکت نمونه برداری و آزمایش کردیم که هیچ گونه آلودگی در آب شرب روستا مشاهده نشد.

وی با بیان اینکه آب روستای شیخ صله از طریق یک چشمه در کنار رودخانه و چاه تامین می شود، افزود: در گذشته نیز هیچ گونه مشکلی از نظر آلودگی آب شرب این روستا نداشته ایم.

وی با بیان اینکه اکنون آب مورد نیاز مردم روستا معادل پنج لیتر بر ثانیه از طریق این چشمه و چاه تامین می شود، گفت: این آب در صورت مصرف بهینه جوابگوی جمعیت روستا است.

حفر چاه‌های غیرمجاز دلیل احتمالی مسمومیت

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه در ادامه سخنانش با بیان اینکه تعدادی از خانوارهای اهل روستای شیخ صله در حیاط منزل خود و متاسفانه در کنار سیستم فاضلاب اقدام به حفر چاه غیرمجاز کرده اند، گفت: احتمال اینکه برخی از اهالی روستا آب این چاه ها را مصرف کرده و مسموم شده باشند، وجود دارد.

کاکاوند افزود: این چاه ها به صورت غیرمجاز برای مصارفی مانند آبیاری مزرعه، تامین آب احشام و سایر مصارف حفر شده و ممکن است اهالی روستا از آب آن برای شرب هم استفاده کرده باشند.

وی با بیان اینکه آب شرب لوله کشی روستا به صورت مرتب از سوی شرکت آب و فاضلاب و شبکه بهداشت پایش و کیفیت آن سنجش می شود، گفت: آب شرب روستا به صورت دقیق و علمی پایش و آزامیش شد و هیچ گونه آلودگی در آن مشاهده نگردید و کاملا سالم و بهداشتی است.

وی اضافه کرد: متاسفانه بر روی آب چاه های غیرمجاز هیچ گونه کنترلی از نظر کیفیت و سلامت آب وجود ندارد و ممکن است آب این چاه ها آلوده و غیرقابل شرب باشد.

وی اعلام کرد که تمام خانوارهای روستای شیخ صله زیرپوشش شبکه آب آشامیدنی لوله کشی سالم و بهداشتی هستند.

مردم مراقب منابع آب باشند

 مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش از مردم ساکن در روستاهای استان خواست مراقب منابع آب خود باشند و اجازه ندهند این منابع آلوده شود.

کاکاوند با بیان اینکه در برخی از روستاها شاهد ساخت و ساز غیرمجاز در اطراف منابع تامین آب هستیم، گفت: این گونه ساخت و سازها در حریم منابع آب غیرقانونی و ممکن است منجر به آلودگی منابع آبی روستا شود و مشکلاتی را برای مردم روستا به وجود آورد و سلامت آنها را تهدید کند.

او از دهیاران، بخشداران و فرمانداران شهرستان های استان خواست بر روی ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم منابع آب نظارت و کنترل جدی داشته باشند و اجازه ندهند در این حریم هیچ گونه ساخت و سازی انجام شود.

وی با اعلام اینکه ما نگران آلودگی منابع تامین آب در روستاهای استان هستیم، تصریح کرد: متاسفانه حتی مشاهده شده که نخاله احشام را اطراف منابع تامین آب می ریزند و این خطرناک است و می تواند آب را آلوده کند.

او خواستار حفظ حریم منابع آب روستاها توسط مردم شد و گفت: مردم خود باید به فکر سلامتشان باشند و اجازه ندهند آب آلوده شود چرا که در صورت آلودگی آب سلامت آنها به صورت جدی به خطر می افتد.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۵ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.
روستای شیخ صله در شهرستان ثلاث باباجانی و در نقطه صفر مرزی با کشور عراق واقع شده است.

شهرستان ثلاث باباجانی با ۳۸ هزار نفر جمعیت در ۱۳۶ کیلومتری غرب کرمانشاه واقع شده است.