اسلام‌آباد - ایرنا - سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کویته و رییس گمرکات بلوچستان پاکستان طی نشستی ضمن بررسی راه‌های توسعه مناسبات بازرگانی و تجاری میان دو کشور، بر افزایش ساعات کاری مرزها و گسترش گذرگاه های مرزی برای توسعه تجارت مشترک تاکید کردند.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، «حسن درویش وند» سرکنسول ایران در «کویته» مرکز ایالت بلوچستان در جنوب غرب پاکستان با «عبدالوحید مروت» رئیس گمرکات ایالت بلوچستان دیدار و طرفین پیرامون راه‌های توسعه روابط تجاری دوکشور به ویژه استان‌های مرزی همجوار رایزنی کردند.

دراین دیدار سرکنسول کشورمان با توجه به نقش تبادلات تجاری در اشتغال زایی استان‌های مرز نشین، خواستار افزایش ساعات کاری گمرکات ایران و پاکستان شد و با توجه به مرز طولانی میان دو کشور بر افزایش تعداد گمرکات رسمی دو طرف تاکید کرد.

درویش وند با اشاره به روابط تاریخی و مشترکات عمیق فرهنگی میان ایران و پاکستان و اراده مقام‌های عالی رتبه دوکشور برای افزایش روابط تجاری و مبادلات بازرگانی فیمابین، به اقدامات صورت گرفته درجهت غلبه بر چالش ناشی از شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: در پرتو اراده مقام‌های عالی دو کشور دوست و همسایه به سرعت بر مشکلات ناشی از کرونا غلبه کرده ایم و مبادلات بازرگانی فیمابین درحال عادی شدن است.

وی با اشاره به جمعیت سیصد میلیونی ایران و پاکستان و امکانات گسترده موجود، گفت: همایش‌های مشترک میان بخش‌های خصوصی دو کشور به شناخت هر چه بهتر طرفین منجر می شود و زمینه توسعه روابط را فراهم می‌آورد.

سرکنسول ایران در کویته افزود: ارتباط الکترونیکی گمرکات دوکشور، توسعه زیر ساخت‌هایی مانند راه آهن و راه‌های زمینی و استفاده از مسیرهای دریایی، در این رابطه بسیار موثر خواهد بود.

رئیس گمرکات ایالت بلوچستان پاکستان نیز با بیان اهمیت راهکار افزایش ساعت کاری مرزهای دو کشور و همچنین افزودن تعداد گذرگاه‌های مرزی برای تجارت، به مکمل بودن اقتصادهای دوکشور تاکید کرد.

عبدالوحید مروت با اشاره به اهمیت افزایش همکاری‌های تجاری فیمابین، افزود: دولت پاکستان توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک کشور دوست و برادر از اولویت‌های سیاست تجارت خارجی خود می‌داند.

وی ضمن تایید اظهارات سرکنسول ایران، از توسعه بازارچه‌های مرزی و حرکت کامیون‌های دو کشور درعمق خاک یکدیگر استقبال کرد.

ابراز تمایل بخش های دولتی و خصوصی پاکستان برای توسعه روابط

این مقام پاکستانی گفت: مقامات دولتی چه در سطح ایالت و چه در سطح فدرال (دولت مرکزی در اسلام آباد) این اقدامات را ضروری دانسته و برای همکاری با ایران به منظور غلبه بر مشکلات موجود آمادگی کامل دارند.

وی با اشاره به دعوت اتاق بازرگانی کویته از اتاق بازرگانی و تجارت زاهدان برای برگزاری نشست مقدماتی اجلاس آینده کمیته مشترک تجارت مرزی دو کشور، آن را در راستای تمایل بخش‌های دولتی و خصوصی پاکستان برای توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران ارزیابی و اظهار امیدواری کرد در این نشست‌ها که به زودی برگزار خواهد شد، زمینه برای رشد هرچه بیشتر تبادلات تجاری میان دوکشور فراهم آید.

مشاور نخست وزیر پاکستان در امور بازرگانی و سرمایه گذاری هفته گذشته طی مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا در اسلام‌آباد گفت: از پیشنهاد و تمایل طرف ایرانی برای افزایش ساعات فعالیت مرز و تجارت مشترک و یا ۲۴ ساعته کردن آن استقبال کرده و طرف پاکستانی هیچ مشکلی در این زمینه ندارد.

«عبدالرزاق داود» که قرار است تا اواسط مهرماه برای شرکت در دور جدید کمیته مشترک تجاری ایران و پاکستان به تهران سفر کند، افزود: ما ۲۴ ساعته شدن فعالیت مرزهای مشترک با ایران را در جلسه آتی کمیته مشترک تجاری مطرح کرده ایم و اعلام خواهیم کرد که پاکستان آماده مشارکت با دوستان ایرانی در این زمینه است.