تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۳

مشهد- ایرنا- نخستین کلینیک حقوق کودک در خراسان رضوی به عنوان دفتر نمایندگی انجمن علمی حقوق کودک ایران زیر نظر انجمن علمی حقوق کودک ایران و کرسی حقوق بشر، صلح و دمکراسی یونسکو طی مراسمی در مشهد فعال شد.

این مراسم در قالب ارتباط ویدیوکنفرانس با حضور مدیرکل بانوان و خانواده استانداری و دبیر مرجع متناظر استانی کنوانسیون حقوق کودک، رییس دفتر نمایندگی انجمن علمی حقوق کودک ایران در  خراسان رضوی و رییس کلینیک حقوق کودک مشهد، معاون اداره‌کل بهزیستی خراسان رضوی، رییس فرهنگسرای کودک مشهد، جمعی از وکلا حقوقدانان، مدیران سازمانهای مردم‌نهاد فعال در زمینه حقوق کودک و دیگر از کنشگران حقوق کودک برگزار شد.

دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک و معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزیر دادگستری در این مراسم غیرحضوری از طریق ارتباط ویدیویی به فلسفه تشکیل کلینیک حقوق کودک، برنامه‌ها و فعالیتهایش اشاره و بیان کرد: وظایف این کلینیک "آموزش و ترویج حقوق کودک، مشاوره و معاضدت حقوقی، مشاوره روانشناختی و مددکاری اجتماعی و مدیریت آسیبهایی که کودکان را تهدید می‌کنند" هستند. 

محمود عباسی "پیشگیری جرم و حمایت کودکان بزه‌دیده را دیگر وظیفه کاری کلینیک حقوق کودک اعلام و بیان کرد: "قانون حمایت از اطفال و نوجوانان" گام‌های بلندی در حمایت از بزه‌دیدگی این قشر برداشته لذا آموزش، ترویج و اجرای این قانون یکی دیگر از وظایف و تکالیف کلینیک حقوق کودک است.

۸۵ هزار کودک در قالب هزار و ۳۰۰ باب مهدکودک در سطح خراسان رضوی زیر پوشش آموزشهای تربیتی قرار دارند. همچنین ۲۴ هزار کودک و نوجوان هفت تا ۱۷ ساله در چارچوب ۴۶ مرکز از خدمات کانون پرورش فکری شامل کتابهای وی‍ژه مقاطع سنی کودکان و نوجوانان، ساخت و عرضه اسباب‌بازی، برگزاری جشنواره‌های متعدد و فعالیت مراکز سیار در سطح استان خراسان رضوی بهرره می‌برند.

یک میلیون و ۶۱۶ هزار و ۸۶۱ نفر از جمعیت شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی را قشر کودک، نوجوان و جوان تشکیل می‌دهند.