احمد قمی روز سهشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: بازار سنتی پیشوا، قطب اقتصادی و گردشگری منطقه محسوب می شود و به دلیل قدمت فرسودگی زیرساختها، نیاز به احیا و بازسازی اصولی دارد.
وی افزود جلسات متعددی برای احیای بازار با مشاورین متخصص برگزار شده و با بررسی وضعیت موجود، چندین طرح به صحن شورا رسیده و در حال نهایی کردن و جمع بندی یکی از طرحهای قابل اجرا هستیم.
قمی اظهار کرد: با توجه به مدیریت این بازار به صورت هیأت امنائی و لزوم کسب رضایت و نقطه نظر کسبه فعال در این بازار، به زودی اجرای طرحی اصولی و ماندگار در احیاء و بازسازی این بازار قدیمی آغاز میشود.
هفتم اردیبهشت امسال بود که ترکیدگی لوله آب، به بخشی از این بازار قدیمی خسارت وارد کرد.
با شهادت حضرت جعفربنموسیالکاظم(ع) فرزند بلافصل امام هفتم شیعیان در پیشوا، مردم حول حرم مطهر این امامزاده جلیلالقدر گرد هم آمده و شهر پیشوا را شکل دادند.
همزمان با شکل گیری و توسعه پیشوا و حضور گروه های مختلف مردمی در این منطقه، بازار نیز به عنوان یکی از اساسی ترین نیازهای زندگی های اجتماعی در این منطقه شکل گرفت تا آن که در زمان صفویه، بازار قدیمی پیشوا که امروز نیز از رونق خاصی برخوردار است شکل گرفت.
با آن که بازار قدیمی پیشوا در زمان صفویه بنا نهاده شد ولی قسمتی از این بازار بعدها توسط شیخ محمود ورامینی در زمان محمدعلی شاه قاجار، بازسازی می شود.
ابتدای این بازار در میدان اصلی شهر و انتهای آن به صحن مطهر امامزاده جعفر(ع) ختم میشود صدها حجره و مغازه قدیمی و جدید، بسیاری از کالاها را به مردم عرضه می کنند.
در این بازار قدیمی تاریخ سیاسی شهرستان پیشوا و ورامین، به خود حوادثی مانند تیرباران شدن ارشدالدوله، از یاران وفادار محمدعلی شاه دیده است و به این حادثه تاریخی در انقلاب مشروطیت می توان اشاره کرد.
علی خان پسرمیرزا علی اصغر خان حشمت الممالک و نوه امام علی خان کرمانی بود که بوسیله محمدعلی شاه، لقب سردار ارشد و سردار فاتح ملقب شد، ارشد الدوله در سوم رمضان ۱۳۲۹ در ایوانکی با گروهی از نیروهای دولتی روبرو شد و آنها را به راحتی شکست داد و به طرف امامزاده جعفر حرکت کرد که سرانجام، پس از درگیری با قوای دولتی در تپه های نزدیک به بقعه ی امامزاده جعفر(ع) زخمی و دستگیر شد و در محله ی بازار پیشوا تیرباران شد.
بازار قدیمی پیشوا شاهد وقوع حادثه قیام خونین کفن پوشان این دیار در ۱۵ خرداد سال ۴۲ نیز هست، معبری که کفن پوشان از آن عبور کرده و با حرکت به سمت تهران، دستگیری امام راحل را محکوم کردند و در این مسیر جان خود را تقدیم اسلام کردند.
پیشوا با بیش از ۸۰ هزار نفر جمعیت در ۴۵ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.