فرید مرادیان، سهشنبه در دیدار با معاون استاندار فارس و فرماندار ویژه لارستان، بیان کرد: مصوبه هیات دولت برای کمک به تامین اعتبار این ۹۰۰ خودرو با تلاش و پیگیری رییس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران گرفته شده و این خودروها تا پایان سال ۹۹ در اختیار این جمعیت قرار خواهند گرفت.
وی اظهار داشت: این خودروها به فراخور نیاز و متناسب با شرایط هر منطقه در اختیار استانها و پایگاههای امداد و نجات جمعیت هلال احمر در مناطق مختلف کشور قرار میگیرد.
مرادیان افزود: هر یک از این خودروها دارای بیش از ۶۰ قلم تجهیزات امداد و نجات و امکانات به روز درمانی و امدادی برای مصدومان در مواقع بروز حوادث به ویژه در امدادرسانی جادهای، کوهستان و زلزله هستنند.
این مقام مسوول، با اشاره به شرایط خاص منطقه جنوب استان فارس و زلزله خیز بودن بسیاری از مناطق این خطه گفت: بدون شک یکی از اولویتهای جمعیت هلال احمر توجه ویژه به چنین مناطق پُر خطر از جمله در مواقع بروز زلزله هست که میتوان با مشارکت خیران و نیکاندیشان منطقه، مسوولان استانی و این جمعیت، نیازها و کمبودهای موجود را برطرف کرد.
مرادیان ادامه داد: با توجه به بازدیدهای میدانی که از برخی پایگاههای امداد و نجات و انبارهای موجود جمعیت هلال احمر لارستان و شهرهای جنوبی استان فارس انجام شد، زیرساختها به هیچ وجه مناسب نبود و این کمبودها بدون تردید، هلال احمر منطقه را در مواقع بروز بحرانها و حوادث در امر خدمات رسانی به مردم با چالش مواجه میکند.
افزایش خانههای هلال احمر، اولویت مهم این نهاد در فارس است
مدیرعامل جمعیت هلال احمر فارس هم در این دیدار اظهار داشت: هلال احمر لار یکی از مراکز مهم و ویژه برای ارائه آموزشهای تخصصی و میدانی امداد و نجات در جنوب استان فارس و مرکز معین بخشی از مناطق استان هرمزگان است.
حسین درویشی، به زلزله خیز بودن منطقه جنوب استان فارس اشاره و بیان کرد: هرگونه هزینه در زمینه تهیه امکانات، تجهیزات و ایجاد زیرساخت های امدادی در این مناطق، به مثابه سرمایهگذاری برای آینده و تضمین لازم در مواقع بروز بحرانهای احتمالی در منطقه است.
وی افزود: جمعیت هلال احمر فارس در زمینه تامین این امکانات و زیرساختها در مناطق یاد شده از هیچ تلاشی فروگذاری نخواهد کرد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر فارس گفت: یکی از رویکردهای اساسی هلال احمر استان فارس، افزایش خانههای هلال با همان شاخصها و دستورالعملهای مورد نظر جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران است و از جمله مناطق ویژه وا ولویتدار در این زمینه شهرستان لارستان است.
درویشی ادامه داد: یکی از اهداف مهم استقرار و راهندازی خانه هلال در بخشها و حتی روستاهای مختلف این استان، ارتقای سطح آموزش، مهارت آفرینی، آگاهی بخشی و فرهنگ سازی مردم در قبال حوادث و بلایای طبیعی و چگونگی مواجهه با این حوادث است.
هلال احمر لارستان نیازمند توجه ویژه است
معاون استاندار فارس و فرماندار ویژه لارستان نیز در این دیدار، خواستار تامین برخی از اقلام و نیازهای اساسی جمعیت هلال احمر این شهرستان شد و گفت: شرایط خاص منطقهای، زلزله خیز بودن، بروز برخی بحرانها مانند سیل، خشکسالی و همچنین طولانی بودن مسافت این شهرستان با مرکز استان (شیراز) ایجاب میکند که توجه مقامات و مسوولان ملی و استانی در نهادها و سازمانهای مختلف به این شهرستان و منطقه به صورت ویژه باشد.
جلیل حسنی بیان داشت: افزایش تعداد خانههای هلال احمر، تامین خودروهای امداد و نجات، ایجاد آشیانه برای پروازهای هوایی در مواقع بحران و اورژانس هوایی، به روز کردن انبارهای امدادی و تامین امکانات و تجهیزات این جمعیت برای ارائه آموزش های تخصصی به امدادگران از جمله نیازهای اساسی و اجتناب ناپذیر جمعیت هلال احمر لارستان، برای خدمات رسانی بهتر و مطلوب به مردم در مواقع بروز حوادث و بحرانهاست.
وی افزود: در کنار برخی محرومیتها و کمبودها در منطقه، وجود خیران و نیکاندیشان یکی از ظرفیتهای خاص شهرستان لارستان است اما همراهی و مشارکت خیران برای کمک به ایجاد و بهبود زیرساختها در بخشهای مختلف، منوط به همراهی و همکاری جدی دولت و سازمانهای مختلف است.
حسنی ادامه داد: خیران و نیکاندیشان منطقه ثابت کردهاند که هر سازمان و نهادی در سطح ملی و استان فارس، انگیزه و جدیت لازم برای کمک به بهبود و تامین زیرساخت های لازم را داشه باشند آنان نیز برای رفع نیازمندیها و کمبودها، مشارکت جدی و فعال خواهند داشت.
شهرستان لارستان به مرکزیت شهر لار در فاصله ۳۷۸ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.