علیاکبر ورمقانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۱۱۲ شعبه اخذ رای در شهرستان بیجار آرای مردم را در دور دوم انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی جمع آوری میکنند و در هر شعبه بین ۱۵ تا ۱۹ نفر در قالب عوامل اجرایی، نظارت، بازرسی و انتظامی حضور دارند.
وی اضافه کرد: از این ۱۱۲ شعبه اخذ رای، ۳۹ مورد آن ثابت و ۷۳ صندوق نیز سیار پیشبینی شده است و واجدان شرایط رای در این شهرستان باید نماینده خود در مجلس شورای اسلامی را از بین ۲ نامزد راه یافته به دور دوم انتخاب کنند.
فرماندار بیجار با اشاره به اینکه ۴۱ صندوق اخذ رای شهری و ۷۱ مورد نیز روستایی است، افزود: تنها مرجع رسمی اعلام نتایج انتخابات، فرمانداری است که آن هم بعد از جمع بندی تمام آرا و ثبت نهایی نتیجه و تایید سلامت انتخابات توسط هیأت نظارت شورای نگهبان به اطلاع مردم خواهد رسید.
ورمقانی یادآور شد: صندوقهای رایگیری در پایان زمان اعلامی در همان محل، بازگشایی و شمارش رسمی آرا با حضور نیروهای انتظامی، بازرسان هیات اجرایی و ناظران شورای نگهبان آغاز و سپس بصورت الکترونیکی ثبت میشود که در وزارت کشور به صورت آنلاین و همزمان قابل مشاهده است.
وی به ثبتنام بیش از ۵۰ نفر برای تصدی نمایندگی مجلس در دور اول انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه بیجار اشاره کرد و گفت: اگر ۱۰۰ درصد این افراد برای رقابت در انتخابات تایید صلاحیت میشدند در مجموع رایگیری، هیچ یک از کاندیداها نمیتوانستند حد نصاب آرا را بدست آورند.
فرماندار بیجار با اشاره به اینکه اگر تعداد کمتری از افراد برای نمایندگی در مجلس شرکت میکردند، هزینههای انتخاباتی و حراست از آرا مردم کاهش مییافت، تاکید کرد: رای مردم، حق الناس است و حراست از آن وظیفه و بار مسوولیت سنگینی را بر دولت تحمیل میکند.
ورمقانی یادآور شد: ۲۹ ایده و طرز تفکر برای کسب کرسی مجلس بیجار در دور اول به میدان آمدند و هر یک برای رفع مشکلات اقتصادی و بیکاری جوانان، برنامههای متفاوتی داشتند که در نهایت ۲ نفر به دور دوم راه یافتند.
قرار بود دور دوم یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ۲۹ فروردین امسال برگزار شود که بدلیل شیوع ویروس کرونا به ۲۱ شهریور موکول شد.
بر اساس نتایج شمارش آرای حوزه انتخابیه شهرستان بیجار در مرحله اول ۳۷ هزار و ۲۷۴ رای صحیح داشت که حمدالله کریمی (نماینده دور دهم) با کسب ۶ هزار و ۸۴۷ رای و علیرضا زندیان با پنج هزار و ۸۳۴ رای نتوانستند آرای لازم را کسب کنند در نتیجه انتخابات در این حوزه به مرحله دوم کشیده شد.
استان کردستان دارای پنج حوزه انتخابیه و ۶ کرسی در مجلس شورای اسلامی است که در انتخابات دوم اسفند تکلیف پنج کرسی شامل ۲ کرسی حوزه سنندج، کامیاران و دیواندره، یک کرسی سقز و بانه، یک کرسی قروه و دهگلان و یک کرسی مریوان و سروآباد مشخص شد.